CHAPE- EN (BETON)VLOERWERKEN NAAR HOGER NIVEAU
Giel Lenaerts Giel bv

CHAPE- EN (BETON)VLOERWERKEN NAAR HOGER NIVEAU

Bedrijfsprofiel - Giel bv

Innoveren in chape en beton, hoe doe je dat? Zaakvoerder Giel Lenaerts licht een tipje op van de sluier. Over vernieuwing, efficiëntie en bovenal: het geheim van zijn succes.

“Een afspraak is heilig, die komen we altijd na”, steekt Giel van wal. Hij weet waarover hij spreekt: sinds de oprichting in 2013 realiseerde Giel BV een fenomenale groei. Na de recente overname van de chapedivisie van het Tongerse Isola telt het bedrijf 120 medewerkers die hun hand niet omdraaien voor zowel kleine particuliere projecten als voor grote industriebouw. “Honderd vierkante meter of tienduizenden, voor ons is geen project te klein of te groot.”

Het doel: aanwezigheid in heel Vlaanderen

De toevoeging van het Limburgse deel is maar een eerste stap in de verdere, ambitieuze groeiplannen. “Vandaag bedienen we al heel Vlaanderen & Nederland – en daarbuiten als onze klanten daar om vragen – en in iedere regio een uitvalsbasis hebben zal het ons nog gemakkelijker maken om lokaal op maat te werken. Bovendien verminderen we zo onze uitstoot met verplaatsingen.”

Giel werkt momenteel niet alleen in Vlaanderen, maar ook op werven in bijvoorbeeld Rotterdam. “We volgen onze klanten. De volgende werf komt vaak voort uit het werk op een eerdere werf, dankzij tevreden klanten. Ze appreciëren de manier waarop we werken: één vast aanspreekpunt, nauwe opvolging op de werf, een sterke focus op kwaliteit én we komen onze afspraken nauwgezet na. Dat laatste is tegenwoordig niet altijd gegeven in de bouwsector. Wij maken er ons handelsmerk van.”

Innoveren in beton(vloeren)

In chape- en betonwerken is het niet eenvoudig om te werken aan innovatie of vernieuwing. Toch slaagt Giel erin om samen met zijn team stappen te zetten die de werkbaarheid, kwaliteit en kostenefficiëntie van grote projecten sterk verbeterd: “Momenteel werken we bijvoorbeeld aan de optimalisatie van een toestel dat machinaal beton stort voor betonvloeren. Het toestel is breed verkrijgbaar, maar met de verbeteringen die we zelf aanbrengen, maken we het verschil. De testfase loopt erg goed en tegen het einde van dit jaar zullen we het kunnen inzetten op onze werven.”

Wat de voordelen zijn van de machine? Giel: “Het laat ons toe om een grotere vlakheidsklasse te behalen op een kortere tijd en met minder middelen. Voor bijvoorbeeld logistieke gebouwen met hoge rekken is dit een belangrijke eis waar we voortaan beter dan wie ook aan tegemoet kunnen komen. Het tilt ons aanbod, van chapewerken, betonvloeren en vloerisolatie echt naar een hoger niveau.”

Giel bv

Vaartkant Rechts 5a
2960 Sint-Lenaarts - België 

T. 03 376 31 30

info@gielbvba.be
www.gielbvba.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels