De stap naar de toekomst zetten
Laure-Anne Vets, Valérie Ruiters,Stefaan Vets Vets Ruiters Architectuur

De stap naar de toekomst zetten

Bedrijfsprofiel - Vets Ruiters Architectuur

De bouwwereld verandert sterk. De vraag naar ecologisch bouwen en verbouwen groeit, en dat laat zich voelen op alle vlakken: materialen, technieken, energie… Laure-Anne Vets, Valérie Ruiters en Stefaan Vets staan klaar om die uitdagingen het hoofd te bieden.

Het architectenbureau Vets Ruiters werkt al een tijdje aan de toekomst. Laure-Anne en Valérie staan klaar om de fakkel over te nemen van Stefaan, maar ook op professioneel vlak voltrekt zich de laatste jaren een verschuiving. “Particulieren zijn anders gaan kijken naar hun projecten,” zegt Laure-Anne Vets. “Vandaag krijgen we steeds meer de vraag om mee te denken over creatieve renovatietechnieken die oude huizen energiezuiniger maken.”

“Maar ook projectontwikkelaars stellen tegenwoordig andere vragen,” vult Valérie Ruiters aan. “Onder meer om in regel te zijn met de steeds veranderende en strenger wordende voorschriften van steden en gemeenten. Zo is er in oktober bijvoorbeeld alweer een verstrenging rond het hergebruik van regenwater. We blijven onszelf daarom bijscholen zodat we voor alle partijen een volwaardige partner kunnen zijn, eentje die meedenkt over de haalbaarheid van projecten en de laatste nieuwe technieken inzet om ze te realiseren.”

Meer dan ooit een partner

“Als architecten zijn we meer dan ooit een belangrijke gesprekspartner,” zegt Stefaan Vets. “Voor particulieren is het te complex geworden om het overzicht te behouden over alle verschillende aspecten van het bouwproces. Projectontwikkelaars moeten dan weer meer rekening houden met de verkoopbaarheid van hun projecten. Daar spelen wij een belangrijke rol in.”

“Het helpt dat we met drie ervaren architecten onze kennis kunnen delen,” vertelt Laure-Anne. “In onze kenmerkende aanpak ligt een project steeds volledig bij één van ons, van a tot z, maar we zitten regelmatig samen om beroep te doen op elkaars expertise. Zo krijgen onze klanten een persoonlijke aanpak waarbij geen informatie verloren gaat, maar kunnen ze wel profiteren van onze gemeenschappelijke kennis.”

Hand in hand voor de klant

Voor Vets Ruiters Architectuur is de huidige bouwshift een belangrijk aspect, maar het neemt niet weg dat de wensen en noden van de klanten voorop blijven staan. Volgens Valérie gaan beiden hand in hand: “Design en ecologie sluiten elkaar niet uit. Integendeel, vaak kunnen ze elkaar versterken. Er is ook niet altijd een groot budget nodig om op een creatieve manier toch een mooie meerwaarde te creëren. Het is vandaag meer dan ooit nodig om zoveel mogelijk uit je investering te halen en dat kan perfect op een esthetische manier.”

Wie langsgaat bij Laure-Anne, Valérie en Stefaan kan dat meteen ervaren: de architecten werken steeds met een virtuele 3D-representatie van hun projecten. Zo hebben klanten meteen een levensecht inzicht in hoe het project er zal uitzien. “We maken het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk om de impact van hun keuzes te ontdekken,” besluiten ze in koor. 

Vets Ruiters Architectuur
Ketelheide 3
2980 Halle-Zoersel - België
T. 03 384 25 58

info@vetsruitersarchitectuur.be
www.vetsruitersarchitectuur.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels