Despert & co innoveert in traditionele wijnwereld
Marc Bergmans Despert & Co

Despert & co innoveert in traditionele wijnwereld

Bedrijfsprofiel - Despert & Co

De wijnwereld wordt vaak geassocieerd met traditie, continuïteit en een elitair kantje. Marc Bergmans zet met Despert de vooroordelen aan de kant en maakt de godendrank toegankelijk voor iedereen.

Zoals ieders leefwereld onderhevig is aan steeds sneller veranderende trends, zo is ook wijn steeds meer modegevoelig. De consument verkent graag nieuwe horizonten. Wijnspecialist Despert & Co van zaakvoerder Marc Bergmans, speelt daar een niet te onderschatten rol in.

Vernieuwen en innoveren

“Wijn staat nog altijd als een huis”, steekt Marc Bergmans van wal. “De grote gekende wijnen blijven het natuurlijk goed doen, maar we merken dat mensen steeds vaker openstaan voor nieuwe smaken, appellaties of druivensoorten. Ze zijn veel meer bereisd dan vroeger, leren daar iets kennen en ze herbeleven die smaken dan ook graag thuis. Wij doen ons uiterste best om hen die ervaring aan te bieden.”

Marc en zijn team zijn daarom het hele jaar door druk in de weer om hun aanbod actueel te houden. “Jaarlijks bezoeken we natuurlijk vele beurzen, maar we maken ook connecties ter plaatse. Dit soort direct contact is heel tijds- en energie-intensief, maar zo belangrijk in onze wereld. Door ter plaatse kennis te maken en de producten te proeven, zijn we zeker dat we steeds de beste wijnen in huis halen – pareltjes waar ook onze klanten dan van kunnen genieten.”

Nieuwe dingen durven lanceren

“Innoveren in ons aanbod is natuurlijk niet zonder risico”, zegt Marc. Er kruipt immers heel wat energie en middelen in de lancering van nieuwe producten. Zo was Despert ooit één van de eerste verdelers van cava in België. “Velen verklaarden ons toen voor gek”, zegt hij. “Maar vandaag zien we dat die inspanningen loonden en cava een huisproduct is dat je in vele huiskamers en horecazaken kan terugvinden.”

Despert & Co blijft daarom investeren in nieuwe wijnen. Niet zozeer om de volgende grote (wijn)hype te lanceren, maar vooral om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Marc: “Ik zeg altijd dat bij ons een wijn ontdekken veel laagdrempeliger kan dan in de supermarkt. Daar kiezen mensen veelal een wijn op basis van het etiket of naam, met niet altijd het gehoopte resultaat.”

“Bij ons kunnen mensen daarentegen rekenen op onze individuele begeleiding, op basis van hun voorkeur en budget. Onze nauwe en langdurige samenwerkingen met de verschillende wijnhuizen zorgen er immers voor dat ons aanbod standvastig is – met regelmatig nieuwe ontdekkingen.”

Despert & Co
Zagerijstraat 25
2960 Sint-Job-in-‘t-Goor - België
T. 03 238 05 84

info@despert.be
www.despert.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels