Een tijdloos interieur voor een uniek gebouw
Toon Maeriën
& Chris Huybrechts
FMGP - Projectatelier

Een tijdloos interieur voor een uniek gebouw

Testimonial - FMGP - Projectatelier

Een prachtige ‘landmark’ verdient een even mooi en bedachtzaam interieur. Boekhoudkantoor FMGP sloeg de handen in elkaar met Projectatelier om van de ‘toegangspoort van Kasterlee’ iets echt bijzonder te maken.

Officieel heet het unieke bouwwerk ‘Il Cielo’. Wie Kasterlee binnenrijdt, passeert het gebouw van de hand van Bart Janssens (Architects in Motion, AIM) en kan er haast niet naast kijken. Het gebouw is een eerbetoon aan de Kempische gemeente – een project waar onder meer boekhoudkantoor FMGP binnenkort zijn intrek zal nemen. Om ook de binnenkant te voorzien van eenzelfde hoogwaardige afwerking kozen Toon Maeriën en zijn medevennoten van FMGP voor een samenwerking met Projectatelier van bestuurder Chris Huybrechts.

Lokale verankering

“FMGP is een bedrijf dat stevig met de voeten in de lokale grond staat”, begint Chris zijn verhaal. “Voor ons was meteen duidelijk dat dit een sterkte was die moest terugkomen doorheen het ganse project. Klanten die langskomen, moeten zich welkom voelen en tegelijk moet er worden voldaan aan een zekere afwerkingsgraad. Klasse gaat hier perfect samen met een goed, warm gevoel.”

“Met een gebouw als het onze spreekt het voor zich dat de binnenkant op hetzelfde niveau moet spelen als de buitenkant”, vertelt Toon. “Ons oorspronkelijke idee was evenwel wat anders dan wat er uiteindelijk op tafel kwam te liggen en dat hebben we te danken aan Projectatelier. Zij overtuigden ons met hun aanpak en kennis om los te laten wat we gewend waren en ons volledig te smijten in een vernieuwende aanpak.”

Die aanpak volgt de filosofie van Projectatelier. Ze spelen in op de zintuigen van de mens om tot een plek te komen die zowel aangenaam is om te werken, als om te bezoeken als klant. “Medewerkers spenderen hier wekelijks heel wat tijd. We moeten ze dan ook blijvend inspireren om graag te komen werken”, zegt Chris. “Dat gaat van een comfortabele belichting, over materialen die aangenaam aanvoelen, tot een akoestiek die perfect is afgesteld op alle hoeken, kantjes en krommingen van het gebouw.”

Een sterk geheel

FMGP koos niet lukraak voor een interieurarchitect: ze schreven drie bureaus aan om een voorstel te doen. Het was evenwel Projectatelier dat er met kop en schouders bovenuit stak. Toon: “We merkten van bij het begin dat Chris en zijn collega Karen écht luisterden naar onze wensen en verwachtingen. Ze konden onze ideeën goed visualiseren en – waar nodig – uitdagen. Als ze namelijk geloven dat ze een beter idee hebben, nemen ze de tijd en moeite om ons daarin mee te nemen. Vaak met succes. Zo kwamen we samen tot een ontwerp dat warm, gezellig én tijdloos is.”

“Je wilt natuurlijk vermijden dat mensen binnenkomen en een discrepantie voelen tussen de buiten- en de binnenkant”, legt Chris uit. “Als we hier zouden werken met aluminium tafels en te strakke lijnen, verlies je de unieke sfeer van de locatie. Dat betekent natuurlijk niet dat we geen speciale elementen hebben geïntegreerd: zo nemen we enkele elementen mee uit hun huidige kantoor die we naadloos integreren en voorzien we bijvoorbeeld meubelstukken die ook iets unieks hebben. Zo zal je er in de regio geen twee van vinden.”

“Een interieur dat werkt voor klanten en collega’s bestaat uit meer dan simpelweg enkele meubelstukken bestellen en ze samen zetten”, zegt Toon. “Het hele plaatje moet kloppen en ik ben blij dat we dat hebben gevonden bij Chris en Projectatelier.”

Multifunctionele ruimtes

Naast het boekhoudkantoor biedt Il Cielo Estate – de eigenaar van het gebouw, waar Toon eveneens mede-vennoot is – multifunctionele ruimtes aan op zowel de benedenverdieping als op de tweede verdieping, evenals een heus Grand Café. Hier kunnen andere bedrijven gebruik van maken voor meetings, bijeenkomsten of events. Ook deze ruimtes werden met de nodige deskundigheid door Projectatelier aangepakt.

"Op deze manier kan iedereen uit het bedrijfsleven genieten van dit sterk staaltje architectuur en interieurafwerking", besluit Toon.

Projectatelier
www.projectatelier.be

FMGP
www.fmgp.be

Il CIELO Estate
www.il-cielo.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels