Elegant Wonen in Sint-Truiden
Elegant Wonen A.Verelst Development

Elegant Wonen in Sint-Truiden

Gemaackt - A.Verelst Development

Op de voormalige site van EM Decor in Sint-Truiden plande ontwikkelaar A.Verelst Development de bouw van een groot appartementencomplex, inclusief kantoor- en handelsruimtes. Inmiddels staat de ruwbouw van het project Elegant Wonen al overeind, de oplevering wordt verwacht tegen eind 2024.

Bij Amaury Verelst, gedelegeerd bestuurder van A.Verelst Development en zelf uit Sint-Truiden afkomstig, sprong het terrein van de meubelzaak EM Decor jaren geleden al in het oog. Hij ging het gesprek aan met de eigenaars en ontdekte dat zij overwogen om te stoppen. “Het is een bijzonder gunstige locatie”, zegt Amaury Verelst. “De Luikersteenweg is vlot bereikbaar en leidt je direct richting de centrumring van Sint-Truiden. Ideaal voor gezinnen, alleenstaanden en koppels die comfortabel en royaal willen wonen, en toch ook regelmatig de gezellige drukte van de stad opzoeken.”

De site kwam dus vrij. Om een stukje historiek te bewaren, besloten A.Verelst Development en Paternotte Architecten om de voorgevel van de meubelzaak te verwerken in het linker appartementenblok. “Zodoende kwamen we tot een ontwerp met vijf parelwitte gebouwen en een zesde complex met zandkleurige historische gevel en een achtergelegen woonunit in camel bruin.” De vruchtbare, groene Haspengouwse omgeving vertalen we naar een parkoase tussen en om de gebouwen heen.

Comfortabel en energiezuinig

Eind december 2022 startten de werken aan Elegant Wonen. Belangrijk punt op de agenda was de grote ondergrondse kelder van 3.773 m2, goed voor 100 parkeerplaatsen. Bouwpartner Democo is verantwoordelijk voor de ruwbouw, een reeks onderaannemers voor de verdere afwerking. “Met in totaal bijna 12.000 m2 aan bouwwerken is dit een project van fors formaat”, aldus Amaury. “Ik vind het dan ook belangrijk dat de bewoners hier alles hebben wat ze maar kunnen wensen. De appartementen zijn beschikbaar in verschillende formaten, van 75 m2 tot 130 m2, en van 1 tot 3 slaapkamers. De raampartijen zijn groot, de terrassen ruim. Ook hebben we sterk ingezet op geothermie: alle woningen worden verwarmd door warmte uit de grond. Zonnepanelen op de schuine daken van de penthouses leveren energie. Dit alles maakt de gebouwen zeer energiezuinig.”

Nauwe samenwerking

Die voorzieningen, inclusief het mooie design, spreken aan. De helft van de appartementen van Elegant Wonen is namelijk al verkocht. Zo komen de latere fases van het bouwproject al dichterbij. “Het is een intense periode”, zegt Amaury. “Het gaat hier om een totaalinvestering van circa 18 miljoen euro en een project dat we aan enorme snelheid bouwen. De extra inspanningen, zoals het behouden en stutten van de oude voorgevel, komen er nog bij. Maar dankzij de goede onderlinge relaties lukt dat ook. En het resultaat is meer dan de moeite waard. Ik heb er vertrouwen in dat Elegant Wonen straks een heerlijke en kwalitatieve leefruimte biedt aan talloze gezinnen.”

elegant wonen

Technische specificaties

  • Architect: Paternotte Architecten
  • Aannemer ruwbouw: Democo
  • Bouwheer: A.Verelst Development
  • Opp. appartementen: 5.121 m²
  • Opp. terrassen: 888 m²
  • Opp. appartementen: 2.188 m²
  • Opp. kantoor- en handelsruimtes 3.773 m²

Info
A.Verelst Development richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van residentiële vastgoedprojecten. Met een team van 18 professionals en Amaury Verelst aan het hoofd, drukt het vastgoedbedrijf een onmiskenbare stempel op de Belgische vastgoedmarkt. Hedendaagse, gedurfde architectuur met high-end materiaal voert de boventoon.

A.Verelst Development
Trekschurenstraat 245
3500 Hasselt
T. 011 96 54 09
info@av-development.be
www.av-development.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels