Het circulaire licht van morgen
Dominiek Plancke ETAP Lighting International

Het circulaire licht van morgen

Bedrijfsprofiel - ETAP Lighting International

ETAP Lighting International bouwt vandaag aan het licht van morgen. CEO Dominiek Plancke arriveerde er eind 2019 met een volle rugzak expertise uit de lichtsector en een hoofd vol ideeën. “ETAP is op weg om de referentie in circulaire verlichting te worden.”

Met 300 werknemers, verkooppunten in 8 Europese landen en projecten tot in Australië en Azië, verovert de kleine multinational de b2b-markt met (nood)verlichting. “Ons klantenbestand is breed. Van Telenet tot de Universiteit van Utrecht en van Berlijnse scholengroepen tot ASZ Aalst. Licht zit overal. Wij bieden onze klanten een totaaloplossing aan met armaturen, sturingssystemen en diensten.

Circulaire verlichting

De innovaties van ETAP bevinden zich altijd op het snijpunt van maximaal comfort en minimaal energieverbruik. “De laatste jaren focussen we op circulariteit. En dan vooral op de uitdaging hoe onze klanten hun CO2 -uitstoot met wel 80% kunnen reduceren en hun lichtcomfort daarbij verbeteren, allemaal met minder gebruik van grondstoffen.”

In dat kader biedt ETAP twee bijzondere diensten aan: het model van refurbishing, een niet-invasieve manier om oude installaties nieuw leven in te blazen. “We laten de bestaande behuizing in het plafond en plaatsen er een op maat gemaakte performante led-module in. Daarnaast bieden we ook Circulair Light-asa-Service (C-LaaS) aan. Met die dienstverlening verbinden we ons aan een vooropgesteld lichtresultaat en energiebesparing. De klant huurt de verlichting, wij zorgen voor de rest. Dat brengt gemoedsrust. En omdat wij eigenaar blijven van de installatie, nemen wij onze duurzame verantwoordelijkheid op als producent.”

ETAP Lighting International
Antwerpsesteenweg 130
2390 Malle - België
T. 03 310 02 11

info.be@etaplighting.com
www.etaplighting.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels