Is de ‘cloud’ te betalen en te vertrouwen?
Eric Liekens Office-IT

Is de ‘cloud’ te betalen en te vertrouwen?

Vraag & Antwoord - Office-IT

Met de opmars van het hybride werken maakten tal van kmo’s de overstap naar een cloudinfrastructuur. Zij zien de cloud als een schaalbaar, betaalbaar en veilig alternatief voor ‘on premise’ infrastructuur. Maar toch zijn er vandaag nog veel bedrijven afwachtend. Eric Liekens van Office-IT werpt zijn ervaren blik op deze toenemende transitie naar de cloud en de implicaties ervan voor kmo’s.

Software as a service en private clouds

Eén van de meest opvallende ontwikkelingen is de groeiende interesse in cloudoplossingen. Die kunnen verschillende vormen aannemen. In de eerste plaats heb je de gekende Software as a Service (SaaS) die vooral bij kmo’s populair is en waarbij softwareleveranciers toepassingen aanbieden die via de cloud toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er ook zogenaamde ‘private clouds’, systemen die vooral voor grotere bedrijven interessant zijn. Daarbij wordt de computerinfrastructuur in een datacenter ondergebracht.

De toegevoegde waarde die wij bij Office-IT brengen is dat we naast monitoring en onderhoud ook gepersonaliseerde werkomgevingen op maat kunnen realiseren. Bijvoorbeeld voor internationale bedrijven waar alles centraal gehost wordt en wij voor veilige verbindingen tussen de verschillende vestigingen zorgen.

Betaalbaarheid en vertrouwen

Cloudinfrastructuur maakt niet alleen verbeterde veiligheid en efficiëntie mogelijk, maar ook standaardisatie. Dit zorgt voor betaalbare en flexibele oplossingen voor elke kmo. Tegelijk ontwikkelt de technologie zich razendsnel en blijft één zaak steeds belangrijk: het vertrouwen in de veilige werking van de IT-infrastructuur. Een goede IT-partner is in de eerste plaats dan ook een strategisch vertrouwenspersoon.

Van onderhoud naar managed services

Vroeger stond de IT-infrastructuur in het bedrijf en moest er dus regelmatig ‘onderhoud’ gebeuren ter plekke. De IT-infrastructuurbehoeften anno 2023 zien er toch wat anders uit. Bedrijven ­beseffen dat het outsourcen van hun IT via volwaardige ‘managed services’ een betere monitoring én cyberbeveiliging waarborgt.

Office-IT levert al sinds 2012 totaaloplossingen voor de IT-infrastructuurbehoeften van kmo’s en grotere bedrijven. Als het gaat over het beheer van IT-infrastructuur is vertrouwen het sleutelwoord. Ook als die infrastructuur zich in de cloud bevindt. Een IT-partner is dan in de eerste plaats een strategische vertrouwenspersoon.

Deze expertise werd aangeboden door  Office-IT

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels