ISOLATIESTOCK KLIMT HOGER OP AMBITIELADDER
Roeland Schuurmans Isolatiestock

ISOLATIESTOCK KLIMT HOGER OP AMBITIELADDER

Bedrijfsprofiel - Isolatiestock

De naam Isolatiestock doet tegenwoordig heel wat belletjes rinkelen. Zaakvoerder Roeland Schuurmans rondt het derde boekjaar van de isolatiepartner dan ook tevreden af. Gewapend met een gezonde dosis ambitie en een stevige klantenbasis, ziet het er erg rooskleurig uit voor het isolatiebedrijf uit Lommel. “We blijven dromen en groeien”, vertelt de CEO.

Acht jaar geleden nam Roeland Schuurmans het Lommelse Polydak over van zijn ouders, een specialist in platte daken. Dat ondernemen in zijn bloed zit, staat dus buiten kijf. “Mijn ouders werken niet meer in het bedrijf, maar ik heb ontzettend veel van hen meegekregen. Ik ben ambitieus. Het idee van een aparte entiteit op te richten voor Isolatiestock kwam dus ook niet écht als een verrassing. We kenden de isolatiemarkt door Polydak al vanbinnen en -buiten. Geen betere basis om iets op te bouwen. Daarbij hadden we eigenlijk ook al veel vast cliënteel in portefeuille. Voeg daar nog eens onze interne knowhow aan toe en we waren best snel vertrokken.”

Strategische Limburgse ligging

Ondanks dat Isolatiestock zelf maar drie vaste medewerkers telt, lopen de aanvragen goed binnen. “Wij hebben geen grote bezetting nodig om ons werk vlot te kunnen doen”,vertelt Roeland daarover. “Op verschillende vlakken werken Polydak en Isolatiestock samen, denk maar aan het logistieke verhaal. Onze vrachtwagens rijden uit van aan de kust tot in de Ardennen. Ons magazijn is gevestigd in Lommel, strategisch goed gelegen tussen Zuid-Limburg en de Noorderkempen, waar we veel bestellingen naartoe sturen. Onze ligging is heel gunstig voor onze zaken en klanten. In 2022 hadden we zelfs enkele uitschieters qua leveringen richting het noorden. Nu vallen we vooral terug op een goede basis van klanten. Dat is voor mij de enige manier om gestaag verder te blijven groeien.”

Duurzame samenwerkingen

Het team van Isolatiestock is een krak in de juiste isolatie aan de juiste klant koppelen. Van vloer tot dak en spouw. “Iedereen kan hier komen aankloppen. Van iemand die zijn zolder wil isoleren tot algemene aannemers in alle vormen en maten. We werken ook regelmatig op projectbasis samen met vloerdersbedrijven. Of grote bouwbedrijven zoals Dethier en Haex. Het zijn duurzame samenwerkingen die opbrengen. De beste reclame? Dat zijn de terugkerende klanten. Door onze service en kwaliteit binden we hen aan ons vast voor de lange termijn. Voor mij een fijne manier van zaken doen. En om onze klanten van tijd tot tijd te bedanken, nemen we hen graag mee naar het veldrijden. Ook volgend seizoen zullen we de veldritten weer volop sponsoren om onze visibiliteit te verhogen. Een hele plezante manier om onze regio uit te breiden.”

Scherpste prijzen

De troeven van Isolatiestock zijn duidelijk: snelheid, service, en… straffe prijzen. Waar die vandaan komen? “Er zit wel degelijk een strategie achter”, geeft Roeland mee. “We kopen vooral grote volumes op om de prijs zo scherp mogelijk te houden. Alhoewel je in isolatie ook serieus kwaliteitsverschil hebt, blijft het eindproduct ongeveer hetzelfde. Dat we ons door die goede prijs kunnen onderscheiden, levert tevreden klanten op. Het is voor niemand – noch particulier noch aannemer – makkelijk in deze economisch uitdagende tijden. Alles is duurder. Dat wij er met onze prijs-kwaliteit bovenuit steken, zorgt voor klanten die telkens opnieuw hun weg naar ons terugvinden.”

Ambitieuze groeihonger

Ondanks de moeilijkere periode met prijsstijgingen en de ene crisis na de andere, blijft het bedrijf verder groeien. “We kochten nog niet zo lang geleden een nieuwe heftruck en vorig jaar parkeerden we een extra vrachtwagen in onze vloot. Zowel bij Polydak als Isolatiestock hebben we nog enkele ambities waar te maken. Binnen het jaar zit er bijvoorbeeld een nieuw commercieel-technisch profiel op het kantoor van Isolatiestock. Zo staan we nóg dichter bij de klant en zetten we onze flexibiliteit en service extra in de kijker. De toekomst valt moeilijk te voorspellen, maar door onze omvattende kennis en voelsprieten op de markt, anticiperen we snel op alle onvoorziene omstandigheden.” 

Isolatiestock
Marie Curiestraat 75
3920 Lommel - België

T. 011 55 05 90

info@isolatiestock.be
www.isolatiestock.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels