Klantgerichte en innovatieve brandbeveiliging
Kristof Sals Brandbeveiligingshop.be

Klantgerichte en innovatieve brandbeveiliging

Profiel - Brandbeveiligingshop.be

Brandbeveiligingshop.be ging elf jaar geleden van start als webshop. Zes jaar later breidde oprichter Kristof Sals zijn activiteiten uit naar verwante diensten als plaatsing, onderhoud en keuring en nam hij zijn eerste medewerker aan. En dat bleek een schot in de roos. Ondertussen stelt het bedrijf 14 mensen tewerk. “We willen niet het grootste, wél het meest klantgerichte brandbeveiligingsbedrijf van België zijn”, klinkt het bij de zaakvoerder.

“Brandbeveiligingshop.be was mijn antwoord op een grote nood aan vakkundig advies op maat van elke klant”, begint Kristof Sals het gesprek. “In ons adviescenter presenteren we de juiste informatie waarmee onze klanten zelf hun brandbeveiliging op punt kunnen zetten. Goed advies, een vlotte keuzehulp en levering en een uitstekende naservice zijn de pijlers waarop we het bedrijf bouwden.”

“We zetten dat kracht bij door niet met lange contracttermijnen te werken. Het feit dat we zelden klanten verliezen, meer dan positieve 3600 reviews hebben en het best beoordeelde brandbeveiligingsbedrijf van België zijn, toont dat we zo het verschil maken.”

Van onderhoud tot evacuatieplan

Vooral op de b2b-markt kende brandbeveiligingshop.be de afgelopen jaren een sterke groei. “We zijn van oorsprong een webshop en voor veel mensen was het niet duidelijk dat we ook aanvullende diensten leveren. Daarom hebben we een website opgericht die voornamelijk onze diensten belicht. Zo weten onze klanten dat we hen kunnen ontzorgen na de aankoop én dat we met audits hun gebouwen brandveilig kunnen maken. Recenter breidden we onze dienstenpakket uit met signalisatie en evacuatieplannen. We beginnen daarbij met een inventaris van wat er allemaal aanwezig is om de plannen accuraat te tekenen. Als iets niet in regel is, kunnen wij dat meteen in orde brengen.”

Veilige grootkeukens

Brandbeveligingshop.be is één van de weinige bedrijven die gespecialiseerd is in blusinstallaties voor grootkeukens. “We gaan daarvoor ter plaatse bij de klant en maken een analyse van de specifieke noden in zijn keuken. Op basis daarvan ontwerpen we een blussysteem met het juiste aantal spuitkoppen. Het systeem werkt automatisch met een detectiekabel, waardoor een brand meteen gedetecteerd wordt. Er is ook de mogelijkheid om het systeem nog last minute te annuleren dankzij een instelbare time delay. Recent installeerden we zo’n systeem in de nieuwe horecazaak en microbrouwerij Batteliek, in de voormalige kerk van Battel, bij Mechelen.”

“Het afgelopen jaar introduceerden we ook fluorvrije brandblussers zonder PFAS/ PFOS in ons gamma”, sluit Kristof af. “Die zijn dit jaar eindelijk op grote schaal beschikbaar. De komende jaren zullen die ook de bovenhand nemen. De verwachting is dat de andere schuimen binnen enkele jaren in Europa verboden zullen worden. Dus als je de keuze hebt, kies je nu al beter voor fluorvrij.”

Brandbeveiligingshop
Wayenborgstraat 5
2800 Mechelen - België
T. 015 69 00 60

advies@brandbeveiligingshop.be
brandbeveiligingshop.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels