PIONIERS IN HET GROENE VERHAAL
Kris Stappers Callens

PIONIERS IN HET GROENE VERHAAL

Bedrijfsprofiel - Callens

Callens is een West-Vlaams familiebedrijf opgericht in 1966. In meer dan vijftig jaar zijn ze uitgegroeid tot een betrouwbare partner in warmte- en luchttechnieken voor de procesindustrie. En pioniers op het vlak van energietransitie! We spraken met Kris Stappers, commercieel directeur Callens en Optimum by Callens.

“Wij zijn een integrator, een totaaloplosser voor industriële warmte- en luchttechnische processen”, steekt Kris van wal. Denk aan grote verwarmingsinstallaties in industriële productiebedrijven, maar net zo goed aan de conditionering van de lucht rondom een machine. We nemen hierbij zowel de engineering als de installatie en de opstart van een project voor onze rekening. En de service gedurende het gebruik uiteraard.”

Ambitieus én familiaal

Callens zet in op vooruitstrevende hoogtechnologische installaties. Zowel kmo’s als multinationals uit tal van sectoren kunnen hier terecht om hun warmte- en luchttechniek te optimaliseren. Hun klantenportefeuille bevat namen als ExxonMobil en Janssen Pharmaceutica, maar even goed ook die van een lokale brouwerij of kleinere kmo. Dit klantenbestand weerspiegelt exact waar Callens voor staat. Met hoofdzetel in Waregem en vestigingen in Geel, Luik en Arnhem (NL) voor ongeveer 230 medewerkers zijn ze groots qua ambitie, en toch familiaal van karakter!

Alternatieve brandstoffen voor meer CO2 -reductie

“Extra vestigingen openen is in de nabije toekomst niet meteen ons doel”, legt Kris uit. “Wel willen we onze focus nog meer verschuiven naar duurzame oplossingen. Projecten die onze klanten helpen bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Zo werken onze installaties steeds minder uitsluitend op fossiele brandstoffen. Wanneer een project het toelaat, stellen we bijna standaard oplossingen met aandrijving op waterstof, elektrificatie of een hybride vorm voor aan de klant. En met succes! Ondertussen kunnen we steeds meer ‘groene’ referenties voorleggen. En ook de aanvragen naar installaties op alternatieve energiebronnen blijven toestromen.”

Ijzersterke referenties

“Bij Vynova in Tessenderlo installeerden we onlangs een verbrandingsinstallatie op waterstof van twee keer 20 megawatt. Dat is een van de grootste installaties op waterstof in Europa tot nu toe. En Takeda in Lessines kreeg van ons een elektrodeboiler van twee keer 5 megawatt, de eerste in België van dit formaat.

Toekomst?

Op dit elan wil Callens verder de toekomst tegemoet. Uitdagende projecten die de nodige engineering vereisen én inspelen op het energietransitie- verhaal genieten de voorkeur. “We willen een duurzame partner zijn. Vragen klanten initieel een oplossing die in onze ogen duurzamer kan? Dan proberen we hen te overtuigen van een groener verhaal, rekening houdend met budget, behoefte en doel uiteraard.”

Callens

Hoofdzetel
Industrielaan 21
8790 Waregem - België
T. 056 72 08 46

Vestiging
Janssen Pharmaceuticalaan 4 bus 3
2440 Geel - België
T. 014 54 28 60

www.callens.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels