Project Evergreen toont groene kant van industriebouw
Evergreen LV-architecten

Project Evergreen toont groene kant van industriebouw

Gemaackt - LV-architecten

Vorsselmans - gespecialiseerd in aluminium ramen, deuren en gevels - ontwerpt, installeert en monteert al 50 jaar complexe gevelconstructies op industriële en residentiële gebouwen. Na jaren van gestage groei kon een structurele uitbreiding van het bedrijf niet langer uitblijven. Een industrieel gebouw in een residentiële wijk? Daar weet LV-architecten raad mee.

Jorben Stroeckx, projectmanager Vorsselmans en bouwheer van project Evergreen: “Ons huidige bedrijfspand was te klein geworden en om de verdere groei van ons bedrijf in goede banen te leiden, hebben we de productiecapaciteit en kantoorruimtes met ca. 50% vergroot.”

Luk Vorsselmans, zaakvoerder LV-Architecten: “We werken wel vaker samen met Vorsselmans, het bedrijf van mijn neef Mark (Vorsselmans). We begrijpen elkaar perfect op zakelijk vlak waardoor we efficiënt kunnen samenwerken. Een van de grootste uitdagingen was de bouwhoogte; dat is niet evident op deze plek (residentieel gebied, red.). Maar we kregen de buurt snel mee door onderling overleg en slim gebruik van ‘groen’. ”

Efficiëntie centraal

Stefanie Mertens, project architect: “We hebben de betrokken aannemers vrij snel samen rond de tafel gebracht waardoor we de bouw op korte termijn hebben kunnen realiseren. Door die hechte samenwerking van bij het begin, hebben we op heel wat zaken kunnen anticiperen met een positieve impact op het budget tot gevolg.”

Kenmerkend aan het nieuwe gebouw, dat intussen een klein jaar in gebruik is, is de geperforeerde aluminium voorgevel die een beeld van een bos uitbeeldt. Een ander deel van het gebouw is opgevat als een groene gevel met levende planten en bloemen. Het gebouw oogt met andere woorden niet klassiek industrieel. Dat geldt evenzeer voor het interieur dat niet aanvoelt als een ‘werkplaats’ maar geconcipieerd werd als functionele, duurzame, flexibele, geautomatiseerde én fijne werkplek.

Jorben: “Een van de noodzakelijke elementen was een polyvalente ruimte voor al onze medewerkers. Om die reden zaten ook de interieurarchitecten van meet af aan rond de tafel.”

Interieurarchitect Jolien Renders: “Het mocht geen standaard industrieel gebouw worden met een saaie refter. Maar ondanks dat stopten we op veel plekken ‘de techniek’ bewust niet weg. Dat was esthetisch en akoestisch een uitdaging maar door doordacht gebruik van materialen en kleuren voelt en oogt het bedrijfsrestaurant en ‘Vorsselmans Café’ warm en gezellig.”

Een rondgang door dit atypische industriegebouw bevestigt: de nieuwbouw van Vorsselmans nodigt uit om (samen) te werken. En dat geldt zowel voor de stijlvol en functioneel ingerichte kantoren als voor de productieruimtes die baden in natuurlijk daglicht.

evergreen

Technische specificaties

  • Architect: Luk Vorsselmans
  • Project architecten: Stefanie Mertens & Sarah Van den Bergh
  • Interieurarchitect: Jolien Renders
  • Projectmanager: Jorben Stroeckx
  • Aannemers: Van Haut.pro & Martens Constructies
  • Oppervlaktes: loods +/- 4590 m2 - kantoor +/- 1525 m2

Info
LV-architecten kiest naast een professionele aanpak resoluut voor een open communicatie met haar klanten. Ze nemen elk nieuwbouw- of renovatieproject in zijn geheel ter harte, vertrekkend vanuit het specifieke verhaal van iedere opdrachtgever.

LV-architecten
Dorpsstraat 89
2990 Wuustwezel
T. 03 667 12 86
info@lv-architecten.be
www.lv-architecten.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels