ROBA BETONWERKEN BOUWT OP VERTROUWEN
Luc Kustermans,
Guy Daemen,
& Bart Aernouts
Roba Betonwerken

ROBA BETONWERKEN BOUWT OP VERTROUWEN

Bedrijfsprofiel - Roba Betonwerken

Op slechts tien jaar tijd werkte Roba zich op tot de meest flexibele en betrouwbare partner in betonwerken onder peil. Het geheim laat zich niet ver zoeken: “Onze no-nonsense-cultuur, strikte voorbereiding en het geloof in onze mensen maken steeds het verschil”, zegt Algemeen Directeur Guy Daemen.

Op tien jaar tijd kan veel gebeuren. Wat begon in 2013 als een bescheiden onderneming van twee gedreven zakenpartners beslaat vandaag bijna honderd medewerkers in twaalf teams die vorig jaar samen 450 kelders en 40 zwembaden aanlegden. Dat is goed voor 170.000 m2 vloerplaat, 85.000 m3 beton en 5.000 ton wapening. Cijfers die doen duizelen.

Rotsvast geloof in eigen waarden

Algemeen Directeur Guy Daemen weet waar de sleutel ligt tot het succes: “Zaakvoerders Bart Aernouts en Luc Kustermans werken al sinds het begin onder het motto ‘gaat niet, bestaat niet’. Dat realiseren ze door hun principes te volgen: een aanpak die rechtdoorzee is, transparant is naar alle partijen toe en gebaseerd op vertrouwen.

Een sterke groei op korte tijd brengt vaak groeipijnen met zich mee. Ook Roba Betonwerken wist niet te ontsnappen aan die wetmatigheid. “Maar we hebben die uitdagingen altijd aangegrepen als opportuniteiten om verder te groeien”, zegt Daemen. “Als we nieuwe mensen aannemen, gebruiken we dat moment bijvoorbeeld om onze structuur te laten meegroeien. Zo bekom je een organisatie die groter wordt, zonder dat ze log wordt of aan flexibiliteit moet inboeten.”

Minimale foutenmarge

Sinds het aantreden van Daemen in 2022 werkte hij hard aan de verdere uitwerking van de werkvoorbereiding- en tekenkamer. Alle projecten worden hierbij volledig hertekend: alle wandaanzichten worden automatisch gevisualiseerd tot in het kleinste detail, 3D-visualisaties worden gemaakt en de volledige laadlijsten worden geautomatiseerd klaargemaakt.

“Zo slagen we erin om cruciaal werk al uit te voeren nog voor we de werf betreden”, vertelt Daemen. “Onze foutenmarge ter plaatse is vandaag ontzettend klein dankzij die sterke voorbereiding. Onze schrijnwerkers slagen er zo ook in om alle frames op voorhand al te maken, waardoor onze mensen ter plaatse niet meer moeten zagen en timmeren. Een groot voordeel ten opzichte van de traditionele manier van werken, waar dat wel nog op de werf gebeurt.

Het stelt Roba in staat om te werken met strakke planningen die meestal met succes worden afgewerkt. “Er kan altijd weleens iets mislopen, waardoor een project vertraging oploopt. Denk maar aan zware regenval die werken tijdelijk onmogelijk maakt”, zegt Daemen.

“Onze focus op de voorbereiding zorgt er dan voor dat we snel kunnen schakelen en terugkomen van zodra werken weer kan. Het laat ons eveneens toe om flexibel in te spelen op dringende vragen of problemen waar onze partners mee worstelen – wat zij natuurlijk erg appreciëren. We zeggen altijd: ‘Als de voorbereiding mislukt, bereid je de mislukking voor’ en daar laten wij ons niet aan vangen.”

Expertise ten dienste van de klant

“Betonwerken zijn veel meer dan gewoon een put graven, er beton laten inlopen en de put weer dichten”, stelt Daemen. De zegswijzen over sterke funderingen zijn niet te tellen, en daar is een reden voor. “Nieuwe projectleiders die bij ons beginnen, zijn altijd aangenaam verrast over de uitdagingen en afwisseling die ze krijgen. Geen enkel project is hetzelfde en er komt vaak creatief denkwerk aan te pas om problemen op te lossen. Wat je boven de grond ziet, moet altijd worden gebouwd op wat er in de grond zit. Alles start op een goede fundering.”

“Onze jarenlange expertise zorgt ervoor dat klanten nooit voor verrassingen komen te staan. Op architecturale plannen komen vaak, na herberekening door de stabiliteitsingenieur, nog extra kosten boven. Onze ervaring zorgt ervoor dat we die steeds kunnen anticiperen, waardoor onze offerte meteen een concreet idee geeft van de uiteindelijke prijs. Zo krijgt de klant een eerlijke offerte en weet de klant waar hij écht aan toe is.”

Een goede organisatie, een sterke voorbereiding, een no-nonsense-aanpak en veel flexibiliteit: ziedaar het succesrecept van Roba Betonwerken. Daemen: “We zijn trots op die waarden en we merken dat onze klanten en partners die ook appreciëren. Ze leiden steeds tot een aangename samenwerking.”

Roba Betonwerken
Vaartkant Rechts 3A
2960 Brecht - België

T. 03 315 73 14

info@betonwerkenroba.be
www.betonwerkenroba.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels