TECHNISCHE TOTAALOPLOSSINGEN, COMPLEXLOOS ONDERBOUWD
Erik Wollaert Etex Building Performance

TECHNISCHE TOTAALOPLOSSINGEN, COMPLEXLOOS ONDERBOUWD

Bedrijfsprofiel - Etex Building Performance

Geen enkele speler in passieve brandveiligheid en droge afbouw biedt een totaaloplossing aan zoals Etex Group dat doet. Erik Wollaert, Commercial Director voor Building Performance, geeft een inkijk in de funderingen van het succes.

Etex Group is sinds jaar en dag niet alleen een grote naam in de regio rond Kapelle-opden-Bos, maar een speler die wereldwijd aanzien geniet. Als een van de grote spelers in totaaloplossingen voor droge afbouw (Siniat) en dé referentie in passieve brandbeveiliging (Promat) staat hun reputatie sterk. Vanuit het kantoor van Etex Building Performance weet Erik Wollaert waar ze dat aan te danken hebben: “Onze diepgaande technische kennis en ondersteuning.”

Sterk in advies

Als fabrikant bokst Etex op tegen enkele sterke concurrenten. Toch slagen ze erin om op een positieve manier het verschil te maken. “Dankzij onze technisch geschoolde teams die klanten ondersteunen in elke fase van een bouwproject”, weet Erik.

“Onze technische kennis kent zijn gelijke niet”, vertelt hij. “De diepgang die we onze klanten aanbieden, gaat zeer ver. We staan hen vaak bij in aanbestedingen of bij het zoeken naar effectieve en efficiënte oplossingen. Architecten, aannemers of andere klanten kloppen regelmatig bij ons aan om mee op zoek te gaan naar de juiste manier om reguleringen en gebruikersnoden in te passen in hun project.”

“Of het nu gaat om akoestiek, vochtwerendheid, stootvastheid of brandveiligheid, onze mensen hebben zo’n uitgebreide ervaring dat ze altijd wel een oplossing vinden, zonder de veiligheid of duurzaamheid in het gedrang te brengen. Dankzij het netwerk van bedrijven binnen de Etex-groep, kunnen de technische teams van Promat & Siniat ook rekenen op vakkundige ondersteuning vanuit andere hoeken waar nodig.”

Kennis delen

Etex Building Performance’s belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium voor Promat is gevestigd in Tisselt, bij Willebroek. Hier kan Etex eveneens gebruikmaken van de diensten van een extern geaccrediteerd ‘fire lab’ waarin nieuwe oplossingen volgens de geldende Europese normen worden getest. Als een van de weinige spelers op de markt kan het zo opgedane kennis rechtstreeks implementeren in de producten die het verkoopt.

“Met een accuraatheid en uitgebreidheid die je elders moeilijk zal vinden”, zegt Erik. “Onze ervaring leert dat het extreem moeilijk is om omstandigheden uit de realiteit voldoende nauwkeurig na te bootsen, waardoor je doorgaans met een onzekere factor zit, alle reguleringen en certificeringen ten spijt. Wij beschikken evenwel over een jarenlange database aan testresultaten die ervoor zorgt dat we beter dan wie ook onze producten kunnen testen. Veiligheid staat al sinds het begin centraal voor ons, daar wijken we niet van af. Het speelt een belangrijke rol in onze groei naar marktleiderschap voor passieve brandveiligheid.”

De kennis die Etex heeft opgedaan, deelt de organisatie ook gretig weer uit. Regelmatig zitten hun experts samen met werkgroepen van Binnenlandse Zaken, het Instituut voor Brandveiligheid (ISIB) of vakorganisaties binnen de gipswereld. “Met de opkomst van elektrische wagens werken we bijvoorbeeld mee aan aangepaste reguleringen voor parkeergarages”, vertelt Erik. “We weten ondertussen allemaal dat een wagenpark van elektrische wagens andere brandrisico’s en -gevolgen met zich meebrengt dan een traditioneel wagenpark van verbrandingsmotoren. De risico’s juist inschatten en de gepaste veiligheidsmaatregelen nemen en ontwikkelen, is deel van de verantwoordelijkheid die wij bij Promat voelen.”

Expertise op ieder niveau

De technische teams die Siniat en Promat ondersteunen, zijn dan wel buitengewoon, Etex staat erop dat er op ieder niveau van het bedrijf een grondige expertise beschikbaar is. Zo ook voor bijvoorbeeld de vertegenwoordigers. Erik: “Wat je op een plan krijgt, stemt niet altijd overeen met de realiteit. Daarom vinden we het belangrijk dat onze salesmensen die ter plaatse gaan eveneens over een diepgaande technische kennis beschikken. Onze vertegenwoordigers beschikken stuk voor stuk over een grondige technische kennis, sommigen zijn zelfs ingenieurs.”

“Dat is nodig aangezien ze in gesprek gaan met architecten, projectontwikkelaars, studiebureaus en voor brandzaken zelfs met brandweerkorpsen. Overal worden ze onthaald als volwaardige gesprekspartners. Sommige oplossingen kunnen ze zelf aanreiken, maar het garandeert bovendien een uitstekende informatie-overdracht naar onze technische teams, die zo kunnen beginnen met een voorsprong.” 

Etex Building Performance NV
Bormstraat 24
2830 Tisselt - België

info@promat.be
info@siniat.be


www.promat.com
www.siniat.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels