Uitbreiden dankzij schaalbare IT
Kris voet
& Jan Mertens
Fietsen Wildiers - Contineo

Uitbreiden dankzij schaalbare IT

Testimonial - Fietsen Wildiers - Contineo

“Ik heb een panische angst voor IT”, zegt Kris Voet, zaakvoerder van Fietsen Wildiers. Hij zocht, en vond, daarom een IT-partner die hij blindelings kon vertrouwen. Samen bouwden ze de infrastructuur uit van wat vandaag een van de grootste fietsenwinkelketens van het land is.

Op slechts enkele jaren tijd werkte Fietsen Wildiers zich op tot een grote speler in fietsland. De keten geniet naam en faam bij iedereen die gepassioneerd is door tweewielers. De voorbije jaren ging die opmars gepaard met een succesvolle samenwerking met Contineo, het gespecialiseerde IT-diensten- en opleidingsbedrijf van zaakvoerder Jan Mertens.

Technologie: je kan niet zonder

“We kenden elkaar al langer, maar drie jaar geleden leerden we elkaar ook professioneel kennen, toevallig op een netwerkevent van Sterck Magazine”, zegt Jan Mertens. “Fietsen Wildiers beschikte toen over een zestal vestigingen en Kris wilde een volgende stap zetten in het digitale verhaal van zijn onderneming.”

“We waren uiteraard al stappen aan het zetten”, vult Kris Voet aan, “met bijvoorbeeld firewalls die werden geïnstalleerd door een andere externe partner. Maar dat verhaal groeide ons al snel boven het hoofd. Technologie is vandaag onontkoombaar, maar het is ook iets dat steeds ingewikkelder wordt. Ondanks mijn eigen achtergrond in informatica besliste ik toen dat het tijd werd voor een structurele partner. Iemand die onze noden écht begreep en mijn angst voor een technologische panne kon wegnemen. Als die systemen ooit uitvallen, heb je natuurlijk een groot probleem.”

Flexibiliteit voor de lange termijn

Fietsen Wildiers had nood aan een partner die het grotere plaatje hielp uittekenen, en dat op lange termijn ook kon onderhouden. De keuze voor Contineo was daarom zowel op korte als op lange termijn een ideale oplossing. Jan Mertens: “Wildiers kan momenteel nog rekenen op Wilfried, een flexijobber die uitstekend werk verricht en ons mee wegwijs maakte in de specifieke noden van Kris en zijn collega’s. We ondersteunen hem momenteel als een tweedelijnszorg, maar op termijn zal Wilfried op pensioen gaan en nemen wij zijn eerstelijnstaken ook over.”

“Het is een flexibele oplossing die helemaal op onze maat werkt”, zegt Kris Voet. “Bovendien voelen we dat Contineo een bedrijf is dat meedenkt met zijn klanten: je voelt dat er een ziel inzit en dat ze beschikken over een grote dosis realiteitszin. Jan begrijpt hoe ons bedrijf in elkaar zit, met welke marges we moeten werken en probeert ons nooit iets te verkopen dat we niet nodig hebben.”

Een schaalbare blauwdruk voor de toekomst

De voorbije jaren kende Fietsen Wildiers een sterke groei, mede mogelijk gemaakt door de technische ondersteuning van Contineo. Vandaag telt de keten maar liefst negentien vestigingen. Om de vlotte opstart van nieuwe winkels te garanderen, werkte Jan Mertens een schaalbare blauwdruk uit: “Die zorgt ervoor dat de medewerkers van de nieuwe vestiging toegang hebben tot bijvoorbeeld een centrale server voor alle documenten. Als ze in een van de andere winkels toekomen, kunnen ze bovendien meteen beginnen werken dankzij een eengemaakt wifinetwerk en momenteel werken we nog aan een gecentraliseerde telefooncentrale. Wie werkt voor Wildiers, kan dat altijd, overal en veilig.”

Voor Kris Voet is Contineo de partner die hij zocht. Voor collega-ondernemers, kent hij dan ook maar één adres: “Jan richt zich op bedrijven waar hij een meerwaarde kan zijn en dat is hij dan ook. Hij brengt maatwerk, zodat zijn klanten nooit te veel zullen betalen. Bovendien staat hij garant voor continuïteit: als ik zou wegvallen, kan ik er gerust op zijn dat alles vlot blijft draaien.”

Contineo
www.contineo.be

Fietsen Wildiers
www.fietsenwildiers.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels