Ultieme partner in plaatbewerking
Patrick Mok Belgian Laser Company BV

Ultieme partner in plaatbewerking

Bedrijfsprofiel - Belgian Laser Company BV

Ben je op zoek naar een partner in plaatbewerking? Zoek niet verder, want Belgian Laser Company (BLC) is er om aan al je behoeften te voldoen. “Onze dienstverlening begint al tijdens de teken- en ontwerpfase en eindigt pas bij de assemblage. Met ons klein maar zeer bekwaam en ervaren team bieden we daartussen het complete plaatje”, vertelt zaakvoerder Patrick Mok.

Ruim 34 jaar geleden stichtte zaakvoerder Patrick Mok BLC in Antwerpen. In die begindagen lag de focus van BLC voornamelijk op lasersnijden, niet alleen van metaal, maar ook van kunststoffen en hout. “Maar als een bescheiden, doch betrouwbare speler bieden wij nu nog veel meer mogelijkheden. Ons aanbod blijft echter altijd hetzelfde: op maat gemaakt en kleine series van hoge kwaliteit, die stipt en volgens afspraak worden geleverd.”

Allround lasersnij- en metaalbewerking

In BLC’s machinepark vind je twee geavanceerde Mitsubishi lasersnijmachines die platen van 3 x 1,5 meter verwerken. “We hebben een fiberlaser speciaal voor het snijden van metalen en een CO2-laser die perfect is voor hout en kunststof, uniek in België. Bovendien beschikken we over een CNC-plooibank en zijn we bedreven in zowel MIG- als TIG-laswerken voor staal, roestvrij staal en aluminium. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we ook intern walsen, parelstralen en monteren.”

“Dankzij de verscheidenheid aan materialen die we gebruiken - alle staalsoorten, maar ook messing en rood koper - leveren we aan diverse sectoren zoals de petrochemie, scheepsherstelsector en mechanische ateliers. Maar evengoed voorzien we ook onderdelen voor evenementen zoals Tomorrowland en zelfs voor kunstwerken van Wim Delvoye. We zijn echt in alle markten thuis.

Succesformule

BLC’s grootste troef? “Dat we snel en flexibel werken en de beloofde levertijden altijd nakomen”, vertelt Patrick steevast. “Zelfs onze vaste klanten kunnen vertrouwen op een levering binnen 24 uur. Voor de meeste van onze klanten betekent stilstand dan ook simpelweg een flinke financiële klap.”

De laserexpert biedt niet alleen fabricage, maar zelfs onderhoud, reparatie, installatie en training aan binnen het expertisegebied van lasersnijden. “Maar waar we echt trots op zijn, is dat we al enkele jaren verschillende projecten, zoals het Agoria Solar Team, ondersteunen door specifieke onderdelen te leveren. Net als onze Belgische ingenieursstudenten kijken we vol enthousiasme naar de toekomst.

Gebalanceerde toekomst

Patrick blikt dan ook voorzichtig vooruit op de toekomst. “We blijven in beweging, maar behouden graag onze eigenheid en de kracht van ons kleine bedrijf. Met een goed gevuld orderboek en een sterke basis zijn we goed voorbereid. Op dit moment is het belangrijk om hard te werken, maar we kunnen later weer volop dromen”, aldus Patrick.

Belgian Laser Company BV
Bredastraat 149
2060 Antwerpen - België
T. 03 213 68 68

info@blc.be
www.blc.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels