Waarom is tuinberegening een investering en geen kost?
Lode Bleukx De Pompshop

Waarom is tuinberegening een investering en geen kost?

Vraag & Antwoord - De Pompshop

Een goed onderhouden tuin kan een echte blikvanger zijn en bijdragen aan een mooie uitstraling van je woning. Een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je tuin is het regelmatig bewateren van je planten en gras. Maar met het drukke dagelijkse leven kan dit soms moeilijk zijn om bij te houden. Toch zou het zonde zijn om je mooi aangelegde tuin te zien verdorren in de droge zomermaanden. Daarom is een beregeningssysteem de oplossing. 

1. Tijdbesparend

Een beregeningssysteem kan je enorm veel tijd besparen. Je hoeft niet meer handmatig je planten te besproeien met een gieter of tuinslang. Je stelt eenmalig de computer in en het systeem doet de rest. Je kan de beregening opdelen in verschillende zones. Op deze manier kan je natte plekken wat korter beregenen en planten die meer water vragen wat meer. Zo kan je je tijd besteden aan andere tuinklusjes, of gewoon ontspannen met een boek of drankje in je tuin.

2. Bespaart water

Een beregeningssysteem bespaart ook water. Bij handmatig sproeien kan er veel water verloren gaan door het niet goed richten van de straal of niet evenredig verdelen. Een beregeningssysteem sproeit precies de ingestelde hoeveelheid water op de juiste plek, wat resulteert in een efficiënter gebruik van water. Bovendien kan je met een slimme controller de watergift optimaliseren op basis van weersvoorspellingen. 

3. Gezondere planten en grassen

Een beregeningssysteem zorgt ervoor dat je planten en grassen op regelmatige tijden worden bewaterd, wat de groei en gezondheid van je planten en grassen ten goede komt. Door de consistente watergift blijft de bodemvochtigheid constant, waardoor plantenwortels beter kunnen groeien en de planten beter bestand zijn tegen droogte en ziektes.

4. Verhoogt de waarde van je huis

Een goed onderhouden tuin kan de waarde van je huis verhogen. Met een beregeningssysteem kan je je tuin op een efficiënte manier onderhouden, waardoor je tuin er altijd op zijn best uitziet. Dit kan een positieve invloed hebben op de waarde van je huis.

Kortom, een beregeningssysteem kan een uitstekende investering zijn voor je tuin en je levensstijl. Het bespaart tijd, geld en water en helpt bij het creëren van een gezonde en prachtige tuin.

Deze expertise werd aangeboden door  De Pompshop

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels