ODOO BUSINESS SOLUTIONS CREËERT TIJD VOOR KMO’S
Max Vandeputte OBS Solutions

ODOO BUSINESS SOLUTIONS CREËERT TIJD VOOR KMO’S

Bedrijfsprofiel - OBS Solutions

Meer dan een softwarepakket implementeert OBS-Solutions een manier van werken. Zo slagen ze erin om te werken met een vaste prijs, wat uniek is in de IT-markt.

KMO’s zijn dynamisch, met specifieke noden. Vaak hebben ze een geheel eigen manier van werken en durven bedrijfsprocessen weleens door elkaar heen lopen. Dat betekent dat de integratie van een nieuw (of eerste) ERP- of CRM-systeem doorgaans lang duurt, complex is en veel maatwerk behoeft. Odoo Business Solutions (OBS-Solutions) past daar een efficiënte mouw aan.

Standaardiseren van noden

“In België werken we uitsluitend met het standaardpakket van Odoo”, vertelt Max Vandeputte, Business Accelerator bij OBS-Solutions. “Voor een KMO heeft dat niets dan voordelen: ze worden gechallenged op hun werkwijze, hun processen en hun efficiëntie. Het is niet omdat een bedrijf iets op een bepaalde manier doet, dat die ook de beste is. Integendeel: ervaring leert dat KMO’s het zichzelf vaak te moeilijk maken. Als je als software-integrator daar te veel in meegaat, beland je inderdaad al snel bij puur maatwerk – terwijl dat vaak niet aan de orde is.”

Omdat OBS-Solutions werkt vanuit een focus op een standaardpakket, kunnen ze werken met een vaste prijs. “Dat maakt ons uniek in de markt”, legt Max uit. “Een klant die bij ons start, weet perfect waar hij aan toe is: geen verrassingen. Slechts uitzonderlijk gebeurt het dat we het budget moeten overschrijden, maar die meerkost nemen wij dan op ons. Onze filosofie is dan ook: als wij onze voorbereiding goed en grondig doen, kan dat niet voorvallen. Maatwerkprojecten zijn daarentegen veel moeilijker te budgetteren. Onze ervaring leert dat IT-implementators het oorspronkelijk voorgestelde budget enorm overschrijden. Dat is toch belangrijk om rekening mee te houden bij de keuze van jouw implementatiepartner.”

Een partner die jou grondig kent

OBS-Solutions doet die voorbereiding op basis van een sterke bedrijfsdoorlichting. “Daarnaast lopen we een tijdje mee met onze klanten, doorheen alle afdelingen”, vertelt Max. “Zo kennen we binnen de kortste keren het bedrijf ten gronde. Het zorgt ervoor dat we al snel meer worden dan een software-integrator: we worden een echte partner die ook bij andere belangrijke beslissingen advies kan geven, bijvoorbeeld wanneer de organisatie nood heeft aan een nieuwe IT-partner of boekhouder.”

Klanten kiezen met Odoo dus niet alleen voor een sterk platform, maar ook voor een sterke partner met OBS-Solutions. “Wie met ons werkt, krijgt een vaste projectmanager aangewezen die fungeert als aanspreekpunt en het hele project van begin tot eind begeleidt”, zegt Max. “Daarachter bevindt zich een enthousiast team dat meedenkt met de klant, hem uitdaagt en zorgt voor een persoonlijke aanpak. Op twee tot vijf maanden slagen we er doorgaans in de implementatie te voltooien, met erg positieve reacties tot gevolg!”

OBS Solutions
Riemstraat 35
2000 Antwerpen - België

M. 0479 54 16 02

belgium@odoo-bs.com
www.odoo-bs.com

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels