Terry Knijff
Terry Knijff Stercke vrouw

Terry Knijff

Stercke vrouw

Zeventien jaar geleden stampte Terry Knijff vanaf nul meubel- en interieurzaak Abitare uit de grond. Aan het roer staan van een 22-koppig team behoorde ooit tot een verre toekomstdroom, maar is nu haar alledaagse realiteit. En dat apprecieert ze iedere minuut van elke dag: “Je bent veel dankbaarder voor de goede dingen, als je ook de slechte momenten erbij neemt.”

Met een passie voor mooi wonen en een focus op de wensen van de klant, serveert Abitare doordachte interieurprojecten met een gouden randje. Van binnenhuisadvies en -ontwerp tot meubeldesign en decoratie: Abitare biedt het volledige gamma. “Al is dat niet altijd zo geweest”, vertelt Terry. “Abitare was in het begin louter een meubelwinkel in Geel. Zeven jaar geleden hebben we ons concept verruimd. Je kan ons vandaag nog steeds inschakelen voor meubels op maat, maar we doen daarnaast nog zoveel meer. Ik heb het dan vooral over professioneel advies – hoe je oude, bestaande stukken integreert in je nieuwe interieur, bijvoorbeeld – en totaalinrichtingen, want daarvoor staan we het meest bekend. Ik doe het zó graag en denk nog lang niet aan stoppen. Wat de toekomst zal brengen, daar probeer ik niet te veel bij stil te staan. Ik laat het leven op me afkomen.”

Trots?

“Er werken ondertussen 22 mensen bij Abitare. Stuk voor stuk bekwame binnenhuisarchitecten, installateurs, elektriciens, schrijnwerkers en administratieve medewerkers. Het is een fijne groep, en ik ben trots dat ik dit team heb kunnen samenstellen. Daarnaast ben ik heel tevreden met ons klantencontact. We geven klanten altijd een welkom gevoel in onze toonzaal en kunnen hen keer op keer verrassen. Ze worden bij ons echt in de watten gelegd. Dat vertaalt zich dan ook in positieve reacties. Weten dat je iemand hebt kunnen inspireren, dat geeft een gevoel van trotsheid.”

Sterktes?

“Mijn grootste talent? Nieuwe ideeën bedenken. Ik begin elke ochtend met een open blik aan de dag en heb het lef om zaken anders aan te pakken. Waarom altijd binnen dezelfde lijntjes kleuren? Maar ik durf ook kritisch te zijn en stil te staan bij de dingen die ik minder goed heb gedaan. Die combinatie van creativiteit en zelfreflectie is echt noodzakelijk bij productontwikkeling.”

Als het nu niet goed gaat, kan het later alleen maar beter gaan.

Werkpunten?

“Anderen vinden me soms wat chaotisch. En ik kan hen geen ongelijk geven. Maar mijn grootste werkpunt is misschien dat ik nogal kort ben in mijn uitleg. Als ik enthousiast ben over een idee, leg ik dat niet altijd even uitgebreid uit. Ik mag niet zomaar verwachten dat iedereen mijn snelle hersenkronkels kan volgen. En het zou ook geen kwaad kunnen om me wat vaker te ontspannen. Alles even loslaten. Stoppen met nadenken. Met drie kinderen en een eigen zaak is dat natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar als het kon, zou ik wat meer tijd buiten spenderen. Bij mijn paard, hond en kippen.”

Sterk voorbeeld?

“Ik heb enorm veel respect voor mensen die uit een moeilijke situatie komen en toch, ondanks alle tegenslagen, een succesverhaal kunnen neerzetten. En dan heb ik het niet per se over het waarmaken van grote dromen, maar ook over de kleine, simpele verwezenlijkingen. Als je iets hebt bereikt door hard te werken – en dus niet omdat het je zomaar in de schoot is geworpen – kijk ik gegarandeerd naar je op. Ben je daarbovenop nog bescheiden en blijf je met beide voeten op de grond? Dan ben ik helemaal onder de indruk.”

Tips voor starters?

“Gewoon durven, gewoon doen. Ga ervoor, je hebt echt niet zo veel te verliezen. Probeer je hoofd uit te zetten en denk niet te veel na, want daardoor begin je te twijfelen. Zelfvertrouwen is een must!”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels