Wat dertien jaar geleden begon als een eenmansproject van Daniël Deruyter, is uitgegroeid tot een high-end cateringservice met een indrukwekkend portfolio. Sinds 2019 runt hij samen met Lucas Lefebure Garçon Catering, een cateringbedrijf dat totaalbelevingen creëert van concept tot uitvoering. Met de overname van brasserie Liberty aan de Antwerpse jachthaven voegt het duo nu ook een vaste eventlocatie aan hun aanbod toe.
Met Garçon Catering zetten Daniël en Lucas zichzelf op de Belgische kaart als high-end cateraars en eventorganisatoren. Het duo leerde elkaar kennen via goede vrienden. “Ik wist al dat Lucas goed was in de keuken”, vertelt Daniël. “Na af en toe samen te hebben gestaan, zag ik zijn talent.”
Van appartementskeuken naar jachtclub
In oktober 2019 kwam zo Garçon Catering tot stand. Een slechte timing, aangezien een jaar later de horecasector volledig plat lag. “We begonnen met uithaalboxen vanuit een appartement. Ons eerste grote project waren diners in serres, binnen ieders bubbel.” Toch bleef Garçon groeien. “We organiseerden intussen events in heel België, en uitzonderlijk ook in het buitenland. Van familie- en trouwfeesten tot bedrijfsfeesten allerlei.”
Zo verzorgden ze vorig jaar nog een bedrijfsevent voor Duvel Moortgat in Knokke: “In boerderijstijl, met hooibalen en een verzorgde BBQ. Zo’n
BBQ zorgt altijd voor extra beleving.” Andere bijzondere projecten waren een trouwfeest in een Frans bos, en een event op een oude luchthaven, compleet met racewagens en dubbeldekkervliegtuigen die gasten rondvlogen.
Creatieve eenvoud op hoog niveau
Achter een goede cateraar schuilt een creatief brein in de keuken. Bij Garçon is dat Lucas. “Hij kookt eerlijk en puur”, bejubelt Daniël zijn kompaan. “Geen truffel of kaviaar, tenzij het wordt gevraagd, maar wel verfijnd en seizoensgebonden, inspelend op de nieuwste trends.”
Signature dishes hebben ze daarom bewust niet. “We blijven vernieuwen en spelen graag in op vragen van klanten”, vult Lucas aan. “Recent vroegen ze bijvoorbeeld om de bedrijfskleuren te verwerken in zowel de gerechten als de aankleding. Zo’n verzoeken kriebelen je creativiteit.”
Naast de culinaire invulling verzorgt Garçon ook de volledige organisatie: van decor en meubilair tot personeel en planning. “We werken met een vaste kern aan obers en koks en schakelen bij grote events extra mensen in. Flexibiliteit is een van onze sterktes.”
Brasserie with a view
Tot voor kort opereerden de heren vanuit een industriële keuken in Kruibeke. Tot ze eind vorig jaar te horen kregen dat er nieuwe uitbaters werden gezocht voor brasserie Liberty aan de Antwerpse jachtclub op Linkeroever. “Een unieke kans. We hebben meteen toegehapt.” De brasserie serveert een verfijnde, klassieke keuken. “Eenvoudig, maar tot in de puntjes uitgewerkt”, zegt Daniël. “De grootste troef is het prachtige terras, met uniek zicht op de skyline van Antwerpen.”
Maar Liberty is meer dan dat: het duo versterkte zichzelf ook met de aangrenzende eventlocatie en magazijnen. “Die ruimte gebruiken we om ons meubilair en decors mooi op te bergen. En een eigen eventlocatie, zeker op die locatie, is een droom en een grote troef. Want in en rond Antwerpen zijn geschikte eventlocaties schaars. Vaak zijn ze verouderd of missen ze charme. Hier heb je ruimte, karakter én een fenomenaal zicht. Bovendien kunnen we in de winter alles perfect verwarmen.”
In mei ontving het duo hier zijn eerste gasten. “We hebben de locatie ondertussen helemaal opgefrist, olijfbomen geplant en plaats gemaakt voor een tent van 200m2. Voor zittende etentjes kunnen we tot 150 gasten ontvangen, voor staande recepties zo’n 200.”
Geen tijd voor verveling
Waar de vrienden de energie blijven halen om dit alles te bolwerken? “Dit is gewoon de leukste branche om in te werken”, zegt Lucas. “Je bent constant bezig met nieuwe ideeën en krijgt heel snel feedback van klanten. Aangezien die altijd positief is, doet dat altijd deugd. Als mensen uit zichzelf komen zeggen hoe mooi en lekker alles is, dat is het beste gevoel.”
“Het is zalig om mensen blij te maken met een ultieme beleving”, vult Daniël aan. “Dat kan op allerlei manieren en op verschillende plekken, waardoor onze job heel gevarieerd is. En dat is fijn. Daar komt ook wel hoge werkdruk bij kijken, maar ik spreek voor ons beiden als ik zeg dat we vaak vloeken op die werkdruk, maar evengoed geen seconde zonder zouden kunnen. Want op rustige momenten vervelen we ons meteen.”
Met Garçon Catering blijven Daniël en Lucas inzetten op smaakvolle totaalbeleving en unieke plekken, mét een persoonlijke aanpak. De toekomst? “Nog meer onvergetelijke momenten creëren voor onze klanten. Daar doen we het voor.”
Garçon Catering
Thonetlaan 131
2050 Antwerpen
M. 0495 19 38 11