Heerlijke gastronomie in het groen van Kasterlee
Dirk Ver Heyen Potiron

Heerlijke gastronomie in het groen van Kasterlee

Bedrijfsprofiel - Potiron

De smaak van lokale kwaliteit, geserveerd in het charmantste hoekje van Kasterlee?

Die vind je bij Dirk Ver Heyen en Sophie Fleerackers in ristro Potiron. Sinds 1999 brengen ze daar hun visie tot leven in een uniek concept.

Een ristro, vraag je? “Dat is een kruising tussen een restaurant en een bistro,” legt uitbater Dirk uit. “Bij ons proef je de Franse keuken met een moderne toets. Je mag het zien als een bistro op gastronomisch niveau. Ik begon als patissier, maar de liefde voor koken bracht mij en mijn vrouw tot het openen van onze eigen zaak.” De lat lag meteen hoog.

Potiron huisvest zich namelijk op een plek met een rijk verleden. “Vroeger stond hier frituur ‘De Kempen’. Nadien werd het een visrestaurant, tot Sophie en ik het overnamen. Vandaag geven we er onze eigen draai aan, als volwaardige ristro.”

Een frisse wind door Kasterlee

Dirk en Sophie gingen hun eigen weg. “We volgden geen trends, maar pionierden met het allereerste bistro-restaurant van de Kempen,” zegt Dirk. “Die eigen koers maakt dat we ons onderscheiden in de horeca, ondanks de stevige concurrentie. Klanten komen van ver voor onze unieke aanpak en toewijding.”

De locatie zelf draagt daaraan bij. “Het voelt hier huiselijk en gezellig. Op ons gloednieuwe terras eet je midden in het groen. Toch straalt alles moderniteit en klasse uit, net zoals onze kaart. We kozen bewust voor stijlvolle, duurzame materialen.”

Kwaliteit uit eigen bodem

Wat Potiron uniek maakt, is de absolute focus op kwaliteit. “Wij serveren huisgemaakte gerechten met lokale producten. De naam ‘Potiron’ verwijst niet toevallig naar de reuzenpompoenen van Kasterlee. Veel van onze ingrediënten telen we zelf, in onze moestuin. Voor de rest werken we met leveranciers die onze visie delen.” Ook hun zalm wordt zelf gerookt. En Dirk? Die blijft zijn ervaring als patissier volop inzetten. “Onze desserts maak ik helemaal zelf. Zelfs het roomijs is huisbereid. Alles wat op tafel komt, draagt onze passie en liefde voor de eenvoudige, Franse keuken. Met een vleugje Kasterleese pompoen hier en daar.”

Groeiplannen?

“We blijven zeker groenten en kruiden kweken,” zegt Dirk, “maar grote uitbreidingsplannen hebben we niet. We willen vooral blijven doen waar we goed in zijn: topkwaliteit brengen. Dat doen we al 25 jaar, en daar willen we trouw aan blijven. Voor ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.”

Potiron

Geelsebaan 73
2460 Kasterlee
T. 014 85 04 25

info@potiron.be
www.potiron.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels