Bescherm uw medewerkers tegen griep
Erik Carlier

Bescherm uw medewerkers tegen griep

Praktijck: Mensura

Elke winter doet een griepepidemie de ronde. De virale infectie zorgt jaarlijks voor een piek in het ziekteverzuim, met mogelijk impact op uw organisatie. Een griepvaccin beschermt uw medewerkers en houdt het winterse verzuim in uw organisatie binnen de perken.

Waarom uw medewerkers vaccineren?
  • De griep kluistert meer dan één op de tien Belgische werknemers gemiddeld zeven dagen aan huis.
  • Een vaccin doet het grieprisico met 70 tot 90% dalen.
  • Wie uitzonderlijk toch ziek wordt, herstelt sneller en loopt minder risico op complicaties zoals bronchitis en longontsteking.
Elk jaar opnieuw

Een griepvaccin beschermt ongeveer een half jaar, omdat de afweerstoffen in ons lichaam na verloop van tijd afnemen. Bovendien ondergaat het griepvirus elke winter kleine veranderingen. Aan de hand van het virus van het voorbij griepseizoen, en de voorspellingen voor de komende griepgolf, worden de nieuwe griepvaccins samengesteld. 

Daarom is het belangrijk om jaar na jaar opnieuw te vaccineren. De vaccinatieperiode loopt van begin oktober tot december.

Griepvaccins maken niet ziek

Op de dag van de vaccinatie kan de injectieplek wat pijn doen, rood zijn of lichtjes zwellen. Maar echt ziek worden we niet van griepvaccins. Ze stimuleren het immuunsysteem om afweerstoffen aan te maken. Twee weken na de inenting is het lichaam klaar om de strijd aan te gaan met de virussen in het vaccin.

Voor wie?

Voor bepaalde beroepscategorieën zijn griepvaccins een must. Wie in de gezondheidssector werkt, beschermt er zichzelf en patiënten met een verzwakt immuunsysteem mee. Ook wie in contact komt met gevogelte en varkens laat zich beter vaccineren.

Alle andere werknemers kunnen eveneens baat hebben bij een griepvaccin. U beschermt hun gezondheid, en uw organisatie is minder vatbaar voor ziekteverzuim door griep.

Wilt u ook uw medewerkers beschermen tegen de gevolgen van griep? Ontdek hoe u griepvaccins kan bestellen op bit.ly/Mensura_dossiergriep.

Deze expertise werd aangeboden door /  Mensura

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels