5 winterverwonderingen
De tips

5 winterverwonderingen

De tips

Het hoeft niet altijd de vergaderzaal van de businessclub om de hoek te zijn om uw teammeeting te versterken en de neuzen in dezelfde richting te krijgen. En het mag deze winter misschien ook eens iets anders zijn dan het zoveelste rondje Ischl met uw vrienden. STERCK. zocht en vond een aantal exclusieve tips om de komende winter écht een keer anders te beleven.

Het sneeuwhotel van Rovaniemi

content/antwerpen/images/magazines/2015/STERCK Antwerpen 7/BIG HEADERS/_0004_STERCK_ANTWERPEN_7_TIPS_1.jpg

Het sneeuwhotel in de buurt van Rovaniemi, pal op de poolcirkel in Finland, wordt elk jaar opnieuw opgebouwd op de plek waar duizenden jaren geleden al koopmannen halt hielden op hun weg naar het hoge noorden. Een mystieke plek, vol verhalen uit een ver verleden. Hier rondwandelen is een lust voor de zintuigen.

Midden in de uitgestrekte Lapse winterpracht overnacht je hier immers in een wondere wereld van sneeuw. Er zijn sneeuwkamers en speels ingerichte sneeuwsuites, maar ook een heuse ijsbar en ijsrestaurant. Verblijf je liever in een warme omgeving, dan zijn de glazen iglo’s, met hun 180° zicht op de open hemel, de ideale keuze. In geval van noorderlicht, lig je hier op de eerste rij. 

Er zijn tal van optionele activiteiten ter plekke (wandelen met sneeuwschoenen, ijsvissen, ...), en waarom probeert u niet zelf eens een sneeuwbeeld te sculpteren? De kinderen kunnen zich uitleven op de grote sneeuwspeelvlakte of het gezelschap opzoeken van de aaibare rendieren.

Relaxen in een dergelijk kader is ook een ervaring apart. Uiteraard vind je er een traditionale Finse sauna, maar wat dacht je van een sneeuwsauna, gevolgd door een zalige jacuzzi of hot tub onder de sterrenhemel?.

ZuiDERHuiS Lapland Reizen
www.zuiderhuis.be

 

Verblijf in een boomhuis in het bos

content/antwerpen/images/magazines/2015/STERCK Antwerpen 7/BIG HEADERS/_0003_STERCK_ANTWERPEN_7_TIPS_2.jpg

In het nieuwe Center Parcs le Bois aux Daims in Frankrijk valt u van de ene verbazing in de andere: 9 echte boomhuizen, sprookjesachtig als in een kinderdroom, maar met de luxe en het comfort van een modern huis. Beleef hoog in de bomen genesteld spannende avonturen en een unieke vakantie die uw verwachtingen overstijgt.

Negen zeer bijzondere boomhuizen voor 4 of 6 personen, waarvan eentje geschikt voor mindervaliden, bieden bijzondere avonturen en een onvergetelijk verblijf voor de hele familie. U vertoeft in de natuur en tegelijkertijd heeft u de ruimte en het comfort van een écht huis: een gezellige huis- en eetkamer, een volledig ingerichte keuken, twee of drie slaapkamers, een stijlvol ingerichte badkamer en natuurlijk een aangenaam terras. Dit alles op vier tot zes meter boven de grond en met de vogels als enige directe buren. Zelden was de natuur zo dichtbij.

Bij de ingang van ieder boomhuis wanen kleine en grote kinderen zich ware Robinsons. Een rieten boodschappenmand wordt met behulp van een kabel en een katrol naar boven gehesen. Het boomhuisavontuur kan beginnen.

 www.centerparcs.be 

 

Berg & Husky expeditie in Zweeds Lapland

content/antwerpen/images/magazines/2015/STERCK Antwerpen 7/BIG HEADERS/_0002_STERCK_ANTWERPEN_7_TIPS_3.jpg

Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt grotendeels de beroemde Kungsleden langs de voet van de Kebnekaise. Je bestuurt je eigen hondenslede, overnacht in berghutten of expeditietenten en wordt begeleid door een ervaren Vlaamse gids die al vele jaren in Lapland woont. Hij zal je beslist kunnen onderdompelen in de échte musher levensstijl en ook zijn kookkunsten zullen je zeker en vast smaken. De maaltijden zijn altijd vers en met zoveel mogelijk lokale delicatessen bereid waaronder eland, rendier, zalm enzovoort. Dit programma is geschikt voor beginners en je hebt geen eerdere ervaring met hondensledetochten nodig. Het is wel een echte expeditie en deelnemers dienen dus te beschikken over een gezonde fysieke conditie gezien de gemiddelde lengte van een dagtocht en bergachtige landschap (geregeld lange stukken stijgen of dalen). Er wordt ook verwacht dat de deelnemers een handje toesteken bij de verzorging van de dieren en het bereiden van de maaltijden.

 In principe wordt het tentenkamp altijd opgezet nabij de berghutten en kan je ter plaatse alsnog beslissen om in de hut te slapen. De kamers in de berghutten zijn gemiddeld voor 4 tot 6 personen en worden meestal gedeeld met andere trekkers. Het is ook mogelijk om voor of na deze reis te overnachten in het ijshotel van Jukkasjärvi.

 www.northandaway.be 

 

Personal Coaching in Zwitserland

content/antwerpen/images/magazines/2015/STERCK Antwerpen 7/BIG HEADERS/_0001_STERCK_ANTWERPEN_7_TIPS_4.jpg

“Reizen geeft je een frisse kijk op waar je vandaan komt. Dan weet je ook waar je toekomst ligt. Persoonlijke en zakelijke ontwikkeling in de rust van de natuur zijn twee elementen die elkaar uitstekend versterken. Je kan je in alle rust en zonder afleiding focussen op de doelen die je zelf wilt bereiken.”

Als mensen groeien, groeien organisaties ook. Thika Travel Incentives biedt inspirerende reizen waarbij een unieke ervaring in het buitenland en het ontwikkelen van individuen en teams samengaan. Alle reizen zijn maatwerk, uitgaand van uw visie en noden. Deze reizen worden in samenwerking met ervaren management-consultants samengesteld en uitgevoerd.

Een winters voorbeeld: een week lang tussen 1.400 en 4.000 meter werken aan jezelf en jouw team, op één van de meest inspirerende plekken van Europa. Het Lötschental is een uniek dal in het kanton Wallis in Zwitserland dat onlangs is uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco. Kletteren en een gletsjertocht maken over de Aletsch gletsjer, originele Zwitserse kaasfondue en trockenfleish. Op zoek naar gemzen, steenbokken en vooral op zoek naar jezelf: jouw missie, jouw passies, jouw talenten, jouw bron van energie en daadkracht. Door als team deze ervaring aan te gaan, ontstaat er een teamgeest die in staat is ' bergen te verzetten'.

 www.thikatravel.com

 

Met sneeuwschoenen in sprookjesachtig Turkije

content/antwerpen/images/magazines/2015/STERCK Antwerpen 7/BIG HEADERS/_0000_STERCK_ANTWERPEN_7_TIPS_5.jpg

Veel mensen associëren Turkije enkel met zomervakanties aan het strand, maar het land heeft ook een enorm mooi berggebied waar naar hartelust kan gewandeld worden. Trek je stapschoenen aan een ontdek Capadocië in acht wandeldagen met Joker. Het indrukwekkende Taurusgebergte maakt sinds 1995 deel uit van een beschermd natuurgebied. Ontdek de Emlivallei, de vallei van Siyirmalik, bewonder de bergtop Parmakkaya en herken sporen van wilde dieren zoals de steenbok, een haas of een wolf. Maak ook kennis met de plaatselijke bevolking in de bergdorpjes, je wordt er zeker hartelijk ontvangen.

Je zal onder de indruk zijn van prachtige panorama's en enkele diersoorten leren kennen die je wellicht nooit eerder zag. Met sneeuwraketten aan je voeten gebonden blijf je mooi boven op de metersdikke laag sneeuw waardoor je een landschap te zien krijgt dat ongetwijfeld een verpletterende indruk op je nalaat. Onderweg naar Cappadocië wordt halt gehouden aan Derinkuyu, een dorpje gelegen op 82 meter diepte. Alle ondergrondse ruimtes zijn verbonden met gangen, er is zelfs een school, kerk en verschillende wijnkelders aanwezig. In Meskendir zie je unieke rotswoningen, waarna je verder door reist naar de Rode Vallei. Uiteindelijk leidt de reis naar de Witte Vallei, waar je de citadel van Uchisar kan bezoeken. De laatste wandeling brengt je naar de Zemivallei, waar vulkanische rotsen te bekijken zijn. Afsluiten kan je met een sessie in een Turkse hammam.

www.joker.be

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels