Al drie generaties bouwen voor generaties
Joeri Haex Haex NV

Al drie generaties bouwen voor generaties

bedrijfsprofiel

Bouwonderneming Haex bewees de afgelopen decennia al meermaals dat het toch wel de witte raaf uit de bouwsector is. De voorbije 50 jaar bouwde het niet alleen een stevige expertise uit in de utiliteitsbouw, industriebouw, serviceflats, sociale woningbouw en renovatie; tegelijkertijd durfde zaakvoerder Joeri Haex ook blijven inzetten op innovatie. Een perfecte combinatie, zo blijkt uit realisaties als residentie Rembrandt in Genk en de renovatie van een voormalig klooster in Lier.

Enkele jaren geleden introduceerde Joeri een Design & Build- concept waarbij de klant maar één aanspreekpunt heeft voor het hele bouwtraject. “Wij gaan daarbij toch wel een flinke stap verder dan anderen. Zo vertrekken we niet vanuit het gebouw, maar vanuit de personen die er gebruik van maken, werken of wonen om zo tot het meest geschikte ontwerp te komen. Verder gaan we met de investeerder of uitbater op budgettair vlak een open relatie aan. Wij zijn bijzonder sterk in finance; onze referenties bewijzen dat wij effectief budgettaire zekerheid kunnen bieden.”

Authenticiteit is synoniem van fundamenteel

Met Joeri staat nu de derde generatie aan het roer bij bouwonderneming Haex. “Onze familiale waarden zoals de authenticiteit, korte beslissingslijnen en enthousiasme vormen nu al meer dan 50 jaar het fundament van ons bedrijf. Voeg daarbij onze aanpak waarmee we een snelle doorlooptijd kunnen garanderen én onze goede werkvoorbereiding, en dan weet je dat wij alles van begin tot einde perfect onder controle hebben. Een degelijke voorbereiding wordt trouwens vaak onderschat, hoewel die even belangrijk is als de uitvoering zelf. Ook daar maken we met Haex het verschil.”.

De perfecte organisatie

Eén van de meest recente realisaties is Residentie Rembrandt in Genk centrum, dat half oktober werd opgeleverd. De residentie omvat 2 ondergrondse parkeergarages, 41 luxeappartementen met een hoge afwerkingsgraad, winkel- en kantoorruimte. “Met zijn centrale ligging in hartje Genk vroeg dit project om een uiterst precieze voorbereiding om tijdens het uitvoeringsproces niet voor verrassingen te komen staan. Met deze realisatie tonen we aan dat ons 70-koppig team alle nodige kennis heeft en de juiste technieken beheerst.”

Financiering en budgetcontrole

In Lier ronde Haex dan weer de renovatie van het voormalige klooster af. “Toerisme Vlaanderen kende ons die opdracht toe omdat we met onze DBFM-formule (Design-Build-Finance and Maintenance) het volledige pakket, van ontwerp tot de financiering, op ons nemen. We werkten een sterk concept uit dat met een K-peil onder K30 ook aan strenge energetische eisen voldoet, zonder het budget uit het oog te verliezen. Voor een overheidsinstelling als Toerisme Vlaanderen is het prijskaartje cruciaal en ook op dat vlak hebben we hun verwachtingen volledig kunnen invullen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels