Hoe breng ik IT-oplossingen buiten de kantooromgeving?
Yves Van Aert Nijkerk Computer Solutions

Hoe breng ik IT-oplossingen buiten de kantooromgeving?

Vraag & Antwoord - Nijkerk Computer Solutions

Veel bedrijven hebben regelmatig de vraag of er IT-oplossingen bestaan die bruikbaar zijn buiten een kantoor­omgeving (in bijvoorbeeld een magazijn, heftruck, buitenoplossing, in machines enz.), maar tegelijk hebben ze de perceptie dat dit veel duurder is dan kantooroplossingen.

Wie kiest voor een standaard hardware-oplossing voor PC, kiosk of netwerk van één van de klassieke merken, wordt automatisch geconfronteerd met het feit dat er om de 6 tot 9 maanden een nieuwe versie van de hardware op de markt komt en dat deze oplossingen niet geschikt zijn om in extremere omstandigheden te werken (outdoor, in natte of vuile omgevingen, enz.). Nochtans is er een grote noodzaak aan verdere automatisering van de bedrijfsprocessen buiten de klassieke kantooromgeving, Vooral de winst in efficiëntie die hieruit gehaald kan worden is soms spectaculair.

Industriële IT loont

In de meeste gevallen loont het de moeite om als alternatief te kijken naar industriële hardware die 3 tot 5 jaar beschikbaar is en bovendien tegen een stootje kan. Deze hardware is dan ook beter aangepast aan de omstandigheden waarin deze moet functioneren (temperatuur, hogere vochtigheidsgraad, trillingen, schokken, …) De kostprijs ligt initieel een stuk hoger, maar als je de TCO op 3 of 5 jaar bestudeert, is de keuze vaak snel gemaakt. Voordeel is dan nog dat je minder reserve-onderdelen in voorraad moet houden, de beschikbaarheid op langere termijn gegarandeerd is en ook op het vlak van uitgebreidere garanties en SLA’s opent industriële IT mogelijkheden.

Dit valt bovendien door te trekken naar kioskoplossingen die meer en meer ingezet worden in een point-of-sale omgeving of een omgeving die controle en registratie vereist. Een kiosk op maat helpt om het imago van het bedrijf uit te dragen.

We hebben in de praktijk al meermaals vastgesteld dat een doordachte inzet van industrieel ondersteunde hard- en software meer klanten gaat aanspreken en dat de meerwaarde die bijvoorbeeld via kiosken gerealiseerd wordt, aangenaam kan verrassen. Deze meerwaarde kan zich vertalen in meer omzet, in besparing op overhead, efficiëntie­verhoging, stockvermindering enzovoort.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels