Vertrouwen tegen marktconforme prijs
Bob Milis, Michael Peeters Maes Industries, Garage Peeters

Vertrouwen tegen marktconforme prijs

Testimonial

Maes Industries uit Herentals staat wijd en zijd bekend voor airconditioning, warmtepompen, verwarmingstechnieken, woningventilatie, vloerverwarming en proceskoeling. Tien jaar geleden werkten Maes en Garage Peeters uit Herentals een eerste keer samen.

Wat begon met een simpele reparatie van de verwarming en airco en evolueerde later tot een totaalproject waar Maes Industries voor de prachtige nieuwe showroom van Jaguar en Land Rover zowel vloerverwarming, ventilatie en airco als een deel van het sanitair voorzien heeft. Maes sloot ook de verwarmingsinstallaties van de werkplaatsen aan op het nieuwe systeem en koos voor het wagenpark van zijn medewerkers omgekeerd dan weer voor de concessionaris die DAF (start in 1953), Jaguar, Land Rover en Kia verdeelt: de twee bedrijven geven elkaar de hand.

“In zaken doen gaat het vooral om dat informele netwerken. Dat is al eeuwenlang zo en dat geldt nog steeds”, zegt Bob Milis, business development manager van Maes. “Dat is trouwens de reden waarom we de netwerkevents van STERCK. zo interessant vinden.”

“De kans is inderdaad bijzonder groot dat we voor een volgend project opnieuw met elkaar in zee gaan”, zegt zaakvoerder Michael Peeters van de gelijknamige garage die in zijn sector een begrip is in de Kempen. “Je bouwt in de ondernemerswereld een vertrouwensrelatie op, stap voor stap. In ons geval begon dat met kleine interventies en telkens stonden de mannen van Maes hier direct. Ze waren bij wijze van spreken maar één telefoontje van ons verwijderd. Het was dus evident dat we bij hen prijs zouden vragen toen we vorig jaar besloten de twee aparte showrooms om te bouwen tot één gloednieuw gebouw. Dat betekent niet dat we niet elders zijn gaan horen dan bij Maes Industries. Elke bedrijfs­leider moet dat doen, hoe goed de relaties ook zijn. Niemand geeft een blanco cheque, maar het vertrouwen was van meet af aan bijzonder groot.”

Blauwdruk

Deze nieuwe showroom van 1.200 vierkante meter is voor de importeurs een blauwdruk voor hoe hun showrooms er wereldwijd uit moet zien. Voor Maes Industries, dat in 2006 startte, was de opdracht bij Garage Peeters een middelgroot project. Het bedrijf heeft immers ook projecten in Saoedi-Arabië, Roemenië, Bulgarije, ...

“Toch is dit een bijzonder geslaagd project waarmee we graag naar buiten komen. Voor een showroom is vloerverwarming bijvoorbeeld een ideale oplossing om minder stof te hebben. En je wint er plaats mee want radiatoren, hoe mooi ook, passen niet altijd in het design. Door vloerverwarming te gebruiken kan je bovendien de thermostaat twee graden lager zetten en toch hetzelfde comfort bereiken. Met onze warmtepompen gaat Garage Peeters ook danig kunnen bezuinigen op de energiefactuur.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels