Hilde Smets
Hilde Smets

Hilde Smets

Stercke vrouwen

Hilde nam 12 jaar geleden de Zolderse dakprojecten van haar man over, waarna het op enkele jaren tijd van 10 naar 65 medewerkers groeide met grote projecten in heel België. Voorlopig hoogtepunt: het nieuwe NATO-gebouw in Brussel. 

Fier

Ik ben heel trots op ons nieuwe bedrijfsgebouw dat we vorig jaar in Lummen in gebruik hebben genomen. We zijn als bedrijf al jaren goed bezig, maar het voelt als mijn eerste echte verwezenlijking als vrouw alleen. De zaak draait goed en dat is iets om trots op te zijn. Ik vind het ook belangrijk om familiaal te blijven. Elke dag mee op de werkvloer te staan. Ik ben er ’s morgens als eerste en ’s avonds als laatste. Ik ben een controlefreak en volg alles op. Principieel ook. Misschien moet ik meer leren loslaten. Maar de zaken kort opvolgen, dat vind ik de sleutel tot ons succes. Dat ik een moeilijke ben? Waarschijnlijk wel. Maar van mezelf vind ik dat niet (lacht).

Visie

“Je moet voor de Zolderse zijn om hier te kunnen werken.” Zo hoorde ik een medewerker ons onlangs nog beschrijven. Dat vind ik een mooie uitdrukking. Het is anders niet vol te houden. Ondanks de groei houden we de ziel van het bedrijf erin. Op tijd en stond hoort daar ook een feestje bij. Je moet iedereen op tijd iets gunnen, zowel klanten als medewerkers. Als het dan eens tegenzit, krijg je ook eens zoveel terug.

Alles kan! Gaat niet,
bestaat niet.

Vrouwen

Kunnen op tijd en stond ook uitspelen dat ze vrouw zijn. Ik weet dat ik een harde ben, maar ik kan me gerust ook seutig opstellen. Vrouwelijk charmes maken toch nog altijd indruk op een man. Dat is een voordeel. Ook naar ‘de mannen’ toe. Maar dat is omgekeerd soms ook het geval hoor! 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels