Gezond in eigen regio

bedrijfsprofiel

“Op de internationale markt moeten we niet focussen, maar eerder op onze core-business die hier in de regio ligt.” Aan het woord is Krijn Henrotte, één van de drie mensen die zorgt voor het dagdagelijks bestuur bij het Alkense Vandebos NV, een gezond groeiende bouwonderneming met een familiaal karakter. Samen met Staf Jacobs en mevrouw Elza Vandebos vormt hij de ziel van het bedrijf.

Die ziel van het familiebedrijf gaat terug naar 1928, wanneer oprichter August Vandebos figuurlijk de eerste steen legt. In de periode voor WOII werden vooral kerken, kloosters en scholen gebouwd. Anno 2013 is de orderportefeuille van Vandebos stevig uitgebreid. Naast gesubsidieerde projecten (scholen, rustoorden, …) worden ook industriële gebouwen, appartementscomplexen en winkelpanden gebouwd. Alles tussen nieuwbouw en renovatie, voor zowel kleine als grote klanten.

Lokale verankering

“Vandebos is nog steeds een echt familiebedrijf”, vertelt Krijn Henrotte, gedelegeerd bestuurder. “Het bedrijf is uitgebouwd rond de ouderlijke woning. Lokale verankering dragen we hoog in het vaandel. Onze kernactiviteiten bevinden zich dan ook in een actiegebied van 45 minuten rond onze onderneming in Alken. Daar-bij is onze gunstige ligging op de as
Hasselt-St.-Truiden-Tienen-Leuven-Brussel zeer interessant.”

Vandebos profileert zich al 85 jaar lang door de bouwtraditie van generatie op generatie door te geven. Niet alleen inzichten in materialen of techniek, maar ook ervaring in combinatie met de meest moderne bouw-inzichten. De grote meerwaarde? Een  ijzer- en prefabhal, het machinepark en al het materieel in eigen beheer.

Regionale tewerkstelling

“Momenteel zijn er 100 werknemers in dienst in onze onderneming”, stelt Staf Jacobs, gedelegeerd bestuurder en projectcoördinator, fier. “Hierdoor zorgen we uiteraard voor een grote tewerkstelling in de regio. Zeker 85 werknemers wonen in een straal van tien kilometer rond onze vestiging in Alken.”

Ook met de omzet van Vandebos gaat het crescendo. Sinds 1997 is die verviervoudigd tot 20 miljoen euro in 2013. Daarnaast is het bedrijf op nauwelijks tien jaar tijd ook volledig gemoderniseerd. “Die forse omzetgroei komt er omdat we nooit schrik hebben gehad om te investeren”, legt Henrotte uit. “Zelfs toen de crisis in 2007 uitbrak, zijn we blijven investeren. Daarbij is de investering van 1,5 miljoen euro in onze eigen prefabhal dé bekroning. ”

Familiale gedachte

“Omzet is geen doel op zich. Onze slogan is niet voor niets ‘De wereld bewoonbaar maken’ ”, benadrukt Henrotte. “Ook de familiale gedachte binnen dit familiebedrijf blijft belangrijk. Zo ken ik alle personeelsleden bij naam.”

Jacobs: “Wij zijn geen keiharde zakenmanagers. Betrokkenheid met de klant en werknemer is van groot belang. Er moet een wederzijdse appreciatie zijn. Dat willen we ook graag uitstralen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels