De voordelen van een globale reisverzekering?
Actief Insurances

De voordelen van een globale reisverzekering?

Vraag & Antwoord: Actief Insurances

Nu het skipak opgeborgen is voor volgend jaar, kan u stilaan beginnen dromen van die zonovergoten zomervakantie. Maar mogelijk heeft u tussentijds ook nog wel een leuke citytrip of enkele korte zakenreizen op het programma staan.

Een reisverzekering lijkt de evidentie zelf, maar het loont de moeite om hier toch even bij stil te blijven staan. Heel wat mensen denken gedekt te zijn door de reisverzekering die inbegrepen is bij hun kredietkaart, bankrekening, klantenkaart van het grootwarenhuis, of noem maar op. Of ze betalen een toelage van 4 procent bij het boeken van hun reis via het reisbureau of de website online. 

Maar weet u ook precies voor welke risico’s u gedekt bent en welke niet? Vaak zijn dergelijke polissen beperkt in de waarborg die ze bieden, of zijn ze al verlopen zonder dat u dit in de gaten had.

Het loont daarom de moeite om samen met uw verzekeringsmakelaar uw persoonlijke situatie onder de loep te nemen en een globale reisverzekering voor het hele jaar af te sluiten. U kan uw volledige gezin al verzekeren voor een bedrag van 350 euro. Een degelijke globale reisverzekering dekt dan tal van risico’s zoals ongevallen of ziekte op reis, maar ook annulering, repatriëring, bagageverzekering, personenbijstand, bijstandsverlening van de woning terwijl u weg bent, .... 

Als u veel om zakelijke redenen onderweg bent kan de polis ook opgenomen worden in uw vennootschap.  Wie regelmatig naar gevaarlijke landen moet reizen kan trouwens tegen een kleine meerprijs zelfs ontvoering en kaping laten mee verzekeren.

Een globale reisverzekering via uw verzekeringsmakelaar heeft het bijkomende voordeel dat u persoonlijke bijstand geniet en dat niet alles afgehandeld moet worden via een anoniem callcenter. U heeft één aanspreekpunt bij één maatschappij en weet op elk moment waar u aan toe bent. Dat geeft een extra comfortabel gevoel.

Marc Vanstraelen

Marc Vanstraelen van Actief Insurances komt nog teveel zakenmensen tegen die op reis onvoldoende verzekerd zijn.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels