Familiebedrijf met ambitie
Ludo & Johnny Claes Claes & Zonen Sint-Truiden NV

Familiebedrijf met ambitie

Claes & Zonen is in Limburg een waar begrip

Claes & Zonen is in Limburg een waar begrip. Zowel voor eigenaars van Mercedes-Benz personenwagens als voor ondernemingen met bedrijfsvoertuigen. Wat in 1950 begon als het bescheiden revisiebedrijf van André Claes groeide een paar decennia later uit tot de succesvolle Groep Claes & Zonen, met vestigingen in Sint-Truiden, Tienen en Tongeren. Zonen Ludo, Edmond, Luc en Johnny staan vandaag aan het roer en bouwden het levenswerk van hun vader verder uit. Intussen timmert ook de derde generatie Claes’en mee aan het succes van de concessie. “Hoe we erin slagen om almaar te blijven groeien? Door onze klanten de allerbeste service aan te bieden, en continu te blijven innoveren en investeren”, aldus Ludo en Johnny Claes.

Totaalaanbod

Claes & Zonen biedt het meest compleet mogelijke aanbod. “Klanten kunnen bij ons terecht voor de aankoop, het onderhoud en de carrosseriewerken van personenwagens, bestelwagens en trucks. We verdelen de merken Mercedes-Benz en smart. Voor tweedehandswagens kunnen onze klanten terecht in onze afdelingen Nearly New Car en Used 1.
We hebben ook een revisieafdeling die motoren en motoronderdelen reviseert van alle merken”, zegt Ludo Claes. 

Sinds haar oprichting vijftig jaar geleden kende het familiebedrijf een constante groei. Met drie vestigingen, zeer professionele werknemers en een indrukwekkend klantenbestand is Claes & Zonen een grote speler op de markt. Wat betreft de verkoop van personenwagens met AMG-
uitvoering prijkte de Limburgse Mercedes-Benz dealer vorig jaar zelfs op de tweede plaats in België. “En toch is dat familiale karakter van het bedrijf nog heel goed bewaard gebleven”, stelt Johnny Claes. “We staan dicht bij ons personeel én bij onze klanten. En we proberen altijd snel en goed in te spelen op elke vraag.”

Innoveren en investeren

“Stilstaan is achteruitgaan”, zegt Ludo Claes. “Dus investeren we fors in opleidingen voor onze werknemers en in innovatie. Met Euro-Trucks zijn we recent in het project ‘VanPro’ gestapt dat de concessie ‘lichte bedrijfsvoertuigen’ verder wil professionaliseren. De bedoeling is dat het netwerk echt doordrongen wordt van een toegespitste mentaliteit. Met verkoop- en aftersalesteams die zich specifiek toeleggen op ‘vans’.

“We blijven ook investeren in verdere uitbreiding”, beaamt Johnny Claes. “Begin volgend jaar starten we nog met de verbouwingen van onze toonzaal. Met een aanzienlijke vergroting van de huidige toonzaaloppervlakte zijn we klaar voor de volgende versnelling.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels