Zorgeloos genieten
Marjolein Nijs & Gertie Bijnens Gervi

Zorgeloos genieten

Testimonial

Gertie Bijnens en Patrick Roex van YP Eurofix in As leven voor hun zaak. Als interieurontwerpers werken ze zes dagen op zeven. “Tijd of zin om te sporten is er niet. Om na een lange werkdag heerlijk te ontspannen, hebben we geïnvesteerd in een spa. Het is de ideale manier om tot rust te komen, bij te praten en van elkaar te genieten.”

Elke ochtend opnieuw staan Gertie en Patrick als eerste in hun zaak in As. “Tussen 6 en 7 uur ’s ochtends zijn we in het atelier. En we zijn zelden thuis voor 20 uur ’s avonds. Het zijn lange dagen maar dat stoort niet omdat we ons werk ontzettend graag doen”, zegt Gertie Bijnens. “Patrick heeft helaas een rugaandoening waardoor zijn spieren snel verkrampen. Onze huisarts had al een vermeld dat massagejets in een spa de pijn zouden kunnen verlichten. Toen we het over de heraanleg van de tuin hadden, kwam die jacuzzi plots opnieuw ter sprake. We waren allebei voor het idee gewonnen en trokken naar de showroom van Gervi. Daar werden we erg goed ontvangen en kregen we volledig vrijblijvend advies over de verschillende soorten spa’s en jets. Niet enkel de voordelen maar ook eventuele nadelen van de verschillende spa’s werden netjes uitgelegd.”

Onder de sterrenhemel

Wellness-specialist Gervi heeft verschillende modellen van spa’s in haar showrooms staan. “We verdelen enkel het merk HotSpring”, zegt Marjolein Nijs. “De whirlpools uit dat gamma zijn goed geïsoleerd en dus energiezuinig, ze hebben moderne systemen voor waterbehandeling en zijn gemakkelijk te onderhouden.”

Gertie en Patrick vroegen een offerte en niet veel later ondertekenden ze een bestelbon. Ze kozen een HotSpring-spa met een bekleding uit de Paola Lenti-reeks. 

“Prijzen vergeleken? Nee, dat hebben we niet gedaan. We zijn snelle beslissers en hadden een goed gevoel bij Gervi”, vertelt Gertie Bijnens. “Op het afgesproken tijdstip werd de spa geplaatst en sindsdien zitten we er gemiddeld zo’n vier tot zes keer per week in. We hebben de spa bewust niet laten overkappen en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad. We zitten immers al de hele dag binnen. Het is echt zalig om ’s avonds laat vanuit de spa naar de sterren te kunnen kijken. Zelfs een spatje regen houdt ons niet tegen. We genieten er van een glaasje lekkere wijn, we praten gezellig bij en komen helemaal tot rust. Ik kan er echt niet meer zonder. Patrick kan er zelfs in slapen.”

Onderhoudsvriendelijk

Gertie en Patrick hebben heel even ook een zwembad overwogen. “Maar door onze drukke agenda’s zouden we daar enkel ’s avonds en op zondag van kunnen genieten en dat leek ons niet ideaal. Bovendien vergt zo’n zwembad veel onderhoud. Met een HotSpring-spa valt dat erg goed mee. Een Gervi-vakman heeft uitgelegd wat we allemaal moeten doen. Ik zorg dat de filters op tijd gereinigd zijn en één keer per kwartaal plannen we een groot onderhoud en ontsmetten we de kuip.”

Infraroodsauna

Wellness aan huis? Het bevalt Patrick en Gertie erg goed. “We gaan graag uit eten met vrienden maar daarnaast hebben we geen tijdrovende hobby’s. Dankzij de jacuzzi in de tuin kunnen we ontspannen wanneer het ons past. Zelfs om 22 uur of 23 uur ’s avonds. We hebben – op aanraden van Gervi – de spa heel dicht tegen het huis gezet en gebruiken ‘m echt intens”, zegt Gertie Bijnens. 

“We hebben zelfs plannen om later dit jaar ook nog een infraroodsauna in de tuin te bouwen om de rugklachten van Patrick te verminderen. Als interieurbouwers zouden we het ontwerp voor eigen rekening willen nemen, maar voor de infraroodmodules keren we vast en zeker terug naar Gervi.”

Marjolein Nijs valt Gertie bij. “Die infraroodsauna’s zijn aan een stevige opmars bezig. Je kunt er immers niet enkel heerlijk ontspannen, het is ook goed voor bepaalde medische klachten zoals psoriasis, stress en spier- en gewrichtspijnen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels