Eén groep, drie bedrijven
Karine Eerdekens Mensura

Eén groep, drie bedrijven

bedrijfsprofiel

Medewerkers zijn het menselijk kapitaal van een onderneming. Dus wilt u dat ze zich goed voelen in hun job. Want als de motor van uw organisatie zorgen medewerkers samen met hun werkgever voor rendement en groei. De Groep Mensura bundelt drie bedrijven, met een specifieke dienstverlening, om hierop in te spelen.

“In deze hectische tijden zijn mensen vaak kwetsbaar, zowel fysiek als mentaal, en dat brengt die motor soms aan het sputteren”, zegt Karine Eerdekens, directeur Risicobeheersing van Mensura. “Steeds meer bedrijven maken daarom van de inzetbaarheid van hun medewerkers een prioriteit. Als grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk van België ondersteunt Mensura hen met advies, oplossingen en inspiratie. Zo voldoen werkgevers aan alle wettelijke vereisten en slagen ze erin medewerkers gezonder, langer en beter aan het werk te houden.”

Drie ondersteunende dienstverleners

Als marktleider bedient Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming meer dan 50.000 organisaties, van kmo’s tot grote bedrijven. “Met 113 vaste en 27 mobiele centra vindt u ons altijd in uw buurt. Om werknemers op duurzame wijze maximaal inzetbaar te houden, ondersteunt Mensura Absenteïsme als aanbieder van controlegeneeskunde 4.900 organisaties. En dan hebben we nog het onafhankelijk kinderbijslagfonds Mensura Kinderbijslag, dat inzet op een snelle en correctie uitbetaling en een duidelijk antwoord op alle vragen.”

Drie aspecten van welzijn

Voor Mensura zijn er drie dimensies van welzijn, geeft Karine Eerdekens mee. “Fysiek en mentaal fitte werknemers hebben energie om hun job te vervullen. Ze zijn veerkrachtig, duurzaam inzetbaar en verzekeren uw organisatie van een optimale productiviteit en de beste service voor de klant. Een ander aspect is het wegwerken van potentiële pijnpunten op de werkvloer op het vlak van ergonomie, veilig werken, milieu en industriële hygiëne & toxicologie. En tot slot helpt Mensura bij het voeren van een succesvol verzuimbeleid op maat van de onderneming. We analyseren de verzuimcijfers, sporen de oorzaken op en pakken ze aan.” 

Vaardigheden en inzichten

Mensura biedt ook een waaier aan opleidingen op het vlak van preventie en bescherming op het werk, binnen uiteenlopende disciplines en zowel regionaal als op maat binnen de organisatie. “Zo krijgen werknemers en leidinggevenden de juiste vaardigheden en inzichten aangereikt voor een veilige, gezonde en duurzame tewerkstelling. Niet toevallig luidt onze slogan: je boekt resultaat, als iedereen er staat.".

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels