Flexibel belonen in de praktijk
Rik Vaes & Yves Vanhees SD Worx VZW

Flexibel belonen in de praktijk

bedrijfsprofiel

Loonadministratie, bedrijfswagens, evaluatiebeleid,…  Personeelsbeleid is een hele ‘onderneming’ geworden. De regelgeving verandert aan een ijltempo en kmo’s hoeven niet echt alle knowhow in huis te hebben om dit hele proces intern te managen. Op dat terrein wil SD Worx een ‘sparringpartner’ zijn. Hun HR consultants hebben de juiste expertise en ondersteunen bedrijven bij alle facetten van een modern én duurzaam HR-beleid. En ook met ingenieuze softwaresystemen biedt SD Worx een antwoord op de uitdagingen van vandaag.

Sparring partner

“Onze medewerkers maken élke dag het verschil voor Limburgse kmo’s. Proactief inspelen op alle uitdagingen: bij SD Worx is dat meer dan een slagzin”, vertelt Yves Vanhees, kantoordirecteur van de kmo-divisie in Hasselt. “Iedere klant krijgt een vaste payroll-consultant met expertise op zijn maat. Een ‘sparringpartner’, die op regelmatige tijdstippen langskomt om te kijken op welke terreinen we het HR-beleid van de kmo nog kunnen versterken. Ligt de loonkost hoger dan bij de concurrenten? Is er meer ziekteverzuim dan gemiddeld? Onze experten leggen eventuele pijnpunten bloot en formuleren pasklare adviezen. Door alles wat met HR te maken heeft toe te vertrouwen aan SD Worx kunnen de kmo’s focussen op hun ‘core business’.”

Een software-omgeving

“SD Worx is de Belgische marktleider in HR-dienstverlening. En van die expertise plukken onze klanten de vruchten. Onze IT’ers ontwikkelen toegankelijke softwaresystemen op maat. Een payrollpakket, e-loonbrieven, afwezigheden- en overurenbeheer, een functie- en evaluatiemodule,… Het is allemaal mooi geïntegreerd in één systeem. De klant kan losse bouwstenen aankopen, of investeren in het totaalpakket. Binnen één softwareomgeving kan hij heel wat tijdrovende processen automatiseren en zijn volledige HR-beleid managen.”

Flex income plan

“Flexibel verlonen is vandaag brandend actueel.  Werknemers krijgen een loon én een pakket aan voordelen. Maar dat pakket is niet altijd aangepast aan hun persoonlijke wensen. Een medewerker met kleine kinderen droomt van meer vakantiedagen. De hippe single wil liever een duurdere gsm. En de vijftiger zou zijn bedrijfswagen misschien liever inruilen tegen een aanvullend pensioen. Een werkgever wil zijn personeelsleden misschien wel laten kiezen uit een lijst van voordelen, maar juridisch is dat soort maatwerk allesbehalve evident. Bovendien is zo’n à la carte-verloning bijzonder tijdsintensief. Met onze nieuwe FIP-tool (Flex Income Plan) kunnen we een handige softwaretoepassing op maat uitwerken. Administratief beheersbaar én juridisch sluitend.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels