BDO, sterk in familiale vermogensbegeleiding
Gert Maris, Valérie Gobert BDO

BDO, sterk in familiale vermogensbegeleiding

bedrijfsprofiel

Expansieplannen, een overname of herstructurering, een doorslaggevende financiering, … BDO adviseert en begeleidt ondernemers op kantelmomenten in hun traject. Niet enkel voor hun bedrijf, ook voor hun privévermogen. En dat volgens de 4 P's die BDO wereldwijd nastreeft: professioneel, pragmatisch, persoonlijk en met passie.

BDO uit Hasselt maakt deel uit van het internationale BDO-netwerk, dat vestigingen heeft in meer dan 150 landen. De Limburgse vestiging telt een 50-tal juristen, fiscalisten, accountants en auditors. Partner Gert Maris: "Ondernemers kunnen bij ons terecht voor een waaier aan diensten, waaronder audit, accountancy, fiscaal en juridisch advies, overnamebegeleiding, successieplanning, zelfs interimmanagement. Als vertrouwenspersoon denken we proactief mee. We wachten niet tot de klant naar ons komt, maar anticiperen op toekomstige behoeften. Onze oplossingen moeten future proof zijn en tegelijk flexibel. Zo kunnen we kort op de bal blijven spelen van de actualiteit en de wijzigende wetgeving."

Vandaag denken aan later

De dienstverlening van BDO omvat meer dan puur bedrijfsgerelateerde consultancy en ondersteuning. Binnen de organisatie is ook een team gespecialiseerd in familiale vermogensplanning en -begeleiding. Valérie Gobert: "BDO heeft een sterke traditie als adviseur van familiebedrijven. We weten dat een ondernemer druk bezig is met het uitbouwen van zijn zaak en vaak niet de tijd of de knowhow heeft om stil te staan bij punten die cruciaal zijn voor de toekomst van het gezin en het vermogen."

Wat in geval van plots overlijden? Wat is de impact op het voortbestaan van de onderneming? Wie zal het bestuur waarnemen? Wat als er minderjarige kinderen zijn? … Met deze en andere vragen komen ondernemers bij de vermogensplanners van BDO aankloppen. Valérie: "Wij zorgen voor advies en concrete uitwerking met behulp van begrijpbare en transparante structuren, die mee evolueren met de behoeften van de klant. Zo begeleiden we onze klanten op lange termijn en sturen we bij indien zich in de loop van de tijd nieuwe juridische en fiscale mogelijkheden tot optimalisatie aandienen. Kortom, wij nemen alle zorgen over in nauw overleg met de ondernemer."

Gert Maris: "Onze adviezen en oplossingen hebben oog voor effecten op korte én lange termijn. We houden van een no-nonsense-aanpak en werken op basis van vertrouwen aan een langetermijnrelatie met de klant waarin we net dat stapje verder gaan dan onze concurrenten. En dankzij ons internationale netwerk kunnen we hen ook over de grenzen heen met raad en daad bijstaan.".

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels