Belisius: samen meer dan 125 jaar ervaring

bedrijfsprofiel

Meesters André Gerkens, Bruno Steegen en Erik Schellingen bundelden in 2003 hun krachten. De klinkende naam Belisius komt van ‘Belisia’ – de oude benaming voor Bilzen - en het Latijnse ‘ius’, dat naar ‘recht’ verwijst. “Het team breidde gestaag uit en al snel was het pand in de Demerlaan te krap”, legt Bruno Steegen uit. “Na de fusie met het kantoor Bijloos & Leijssen en het toetreden van de nieuwe vennoot Meester Els Eevers bestaat ons team uit tien advocaten en huisvesten we in de vroegere oogartsenpraktijk van dokter Kruyen. De zes vennoten gaven het herenhuis een grondige metamorfose.”

Teamspelers

Het tienkoppig team van Belisius Advocaten is een uitgekiende mix van specialisten. “We hebben allemaal één of meerdere rechtsdomeinen waarop we ons toespitsen. Van bouw- en strafrecht tot handelsrecht, debiteurenbeheer, medisch recht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, familierecht en sociaal recht. Vorig jaar hebben we nog een extra advocaat aangeworven om het pakket verder te kunnen uitbreiden met administratief recht. De samenstelling van het team is doordacht en geeft ons heel veel knowhow op verschillende domeinen.”

Transparant

Belisius Advocaten zit in de top van de grote Limburgse advocatenkantoren. Het succes is volgens de vennoten te danken aan de persoonlijke aanpak. “De tijd van de verplichte das is voorbij. Er heerst hier een informele sfeer en dat kunnen heel wat cliënten appreciëren. De drempel om binnen te stappen, ligt hierdoor een stuk lager”, legt Sophie Bijloos uit. “Bovendien zijn we altijd heel transparant. Niet enkel in communicatie maar ook in tarieven. We verstrekken eerlijk en onderbouwd advies en zullen zo vaak mogelijk proberen te onderhandelen. Een andere troef is dat we een zaak durven te weigeren als we weten dat de cliënt er niet beter van zal worden.”

Voor ondernemers

Ruim 70% van het cliënteel van Belisius Advocaten bestaat uit vrije beroepers, ondernemers en lokale overheidsinstanties uit Midden-Limburg. “We hebben door de jaren heen erg veel cliënten uit de bouwsector verworven. Dat zijn nagenoeg allemaal langdurige partnerships,” zegt Steegen. “Ook overheidsinstellingen – zowel lokaal als regionaal en federaal - weten de weg naar Belisius Advocaten te vinden. Uiteraard zijn we daar erg fier op en blijven we ons focussen op bedrijfscliënteel.”.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels