Neusmode
De tips

Neusmode

De tips: zonnebrillen

Deze zomer wordt er een van zonnebrillen met bijzondere vormen, kleurrijke glazen en vernieuwende designs. Drie opticiens lichten toe aan welke eigenschappen een goede zonnebril voldoet en zetten de toppers op een rijtje. Want de zomer is pas perfect met het juiste montuur op je neus. 

Modebewust zijn is één ding, maar een zonnebril dient natuurlijk ook functioneel te zijn en de ogen goed te beschermen. “Het is belangrijk dat een zonnebril het schadelijke uv-licht voor de volle 100% tegenhoudt”, stelt Ann Warniers. “Als je een zonnebril niet bij de opticien koopt, bestaat de kans dat het zonneglas niet optimaal is. Het schadelijke uv-licht komt dan toch door het glas en passeert door de vergrote pupil waardoor je schade oploopt en de kans op onder meer cataract verhoogt. Investeren in een degelijke zonnebril loont dus zeker de moeite.”

Een zonnebril van goede kwaliteit zorgt ook voor een reële kleurwaarneming. Verder filtert hij het scherpe licht en beschermt hij de gevoelige huid rondom de ogen tegen rimpels. Doordat een zonnebril voor een ontspannen zicht zorgt, vermijd je dan weer vermoeide ogen. Ook tijdens het autorijden betekent een goede zonnebril een grote meerwaarde. Hij verhoogt het contrast, waardoor je een beter zicht hebt op de weg, en gaat verblinding door schittering op het wegdek tegen. Handige tip: kies voor een zonnebril met water- en vuilafstotende glazen.

zonnebrillen

Ronduit recht

Het iconische John Lennon-montuur is helemaal terug van weggeweest. In zowel de mannen- als vrouwencollecties tref je verschillende varianten aan op deze klassieker met ronde glazen, van ovaal tot bolrond. Daarnaast zien we steeds meer vierkante monturen opduiken, vaak met vrij dikke randen. Allemaal gedurfde vormen, maar nooit banaal.

zonnebrillen

Kleuren troef

Spiegelglazen zijn al even aan een opmars bezig en deze zomer breekt die trend helemaal door. Rood, paars, blauw, groen en zilver: er is voor ieder wat wils. Combineer deze trend met het aviatormodel (liefst met metalen montuur) en je bent helemaal klaar voor de zomer van 2015.

Hout en handgemaakt

Wie van warme materialen en authenticiteit houdt, komt bij Jefferson Eyewear zeker aan zijn trekken. Het Limburgse merk omhelst een brillenlijn met enkel handgemaakte houten monturen. Bovendien is elke bril uniek omdat de houtnerven altijd anders lopen. Ook verschillende BV’s en buitenlandse sterren gingen al overstag voor dit merk. Zo overhandigde Kim Clijsters eerder dit jaar drie houten brilmonturen van Jefferson Eyewear aan Elton John.

Knipoog naar vroeger

Nu de sixties en seventies weer hot zijn, maken ook de retromonturen hun comeback. Op de catwalk zagen we heel wat vrouwelijke modellen die tegelijkertijd glamour en een tikkeltje rebellie uitstralen.  

Van eigen bodem 

Het Limburgse koppel Ann Warniers en Gilbert Vandevelde brengt onder de naam Warnini Eyewear al 7 jaar een eigen brillencollectie op de markt. Met die mooie en betaalbare collectie benadrukken ze het typisch Belgische gevoel voor evenwichtig design met een beheerste elegantie, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. Bovendien zijn de brillen ook in speciale maten en kindermaten beschikbaar.

Zonnebril

Sierlijk

Bloemen zijn altijd leuk. Ze zorgen voor een instant zomergevoel en brengen dat extra vleugje exotica in je outfit. Je vindt ze deze zomer niet alleen in onze kledij, ook heel wat monturen zijn versierd met bloemenpatronen, vlinders en veren. Oog voor detail en elegantie troef!

Wit werkt

Een andere trend die van onze kleerkast overwaait naar onze accessoires is de kleur wit. Zonnebrillen met lichtgekleurde en witte monturen kunnen dus zeker niet uitblijven. Wil je het graag iets soberder? Ga dan voor een zonnebril met witte rand

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels