Pionier met patent

Isola Belgium

Goed isoleren rendeert. Isola is al ruim 30 jaar een gevestigde waarde qua akoestische en thermische isolatie. De grootte en flexibiliteit van het bedrijf zijn de redenen dat nagenoeg alle grote projectontwikkelaars en bouwbedrijven met Isola in zee gaan. Zowel voor renovaties als nieuwbouwprojecten. 

PUR-hardschuim als thermische vloerisolatie is vandaag de norm. De grondlegger was Wilfried Blocken. “Hij stampte in 1984 Isola uit de grond. Ruim tien jaar later richtte hij zijn pijlen ook op akoestische isolatie en ontwikkelde hij Thermogran, een veelzijdig, PUR-granulaat dat het beste van twee werelden combineert en zowel thermisch als akoestisch isoleert”, zegt zaakvoerder Maarten Bostyn. “De grootste troef van dit gepatenteerd product is dat het droog granulaat is en dus geen droogtijd vereist. Afhankelijk van de toepassing, kunnen we verschillende Thermogran-systemen leveren.” 

Totaalpakket inclusief chape

Het productgamma van Isola is stelselmatig uitgebreid. In het aanbod zitten eigen producten om onder andere vloeren, wanden, spouwmuren en kruipkelders te isoleren. “Van Isola Pearls en Rubsonor tot Accorub en Ambistone. Onze sterkte is dat we alles zelf produceren in onze eigen fabriekshallen in Tongeren”, verduidelijkt Bostyn. “Ook de plaatsing van onze verschillende producten houden we bewust in eigen beheer. We hebben verschillende eigen plaatsingsteams in het volledige land waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen. Sinds enkele jaren bieden we ook traditionele cementgebonden chape en vloeichape aan.” 

Grenzen verleggen

Project Zuidzicht aan de Blauwe Boulevard in Hasselt, Stayen in Sint-Truiden, Residentie De Commanderie in Bilzen, zorgcentrum Chateau d’Hamont, … het zijn maar enkele prestigieuze Limburgse projecten waar bouwbedrijven en projectontwikkelaars voor Isola kozen. “Dankzij de jarenlange ervaring en grootte van de groep blinken we uit in service. Alles staat vandaag onder enorme tijdsdruk. Met maar liefst 20 eigen plaatsingsteams kunnen we erg flexibel zijn en projecten snel opvolgen. Bovendien blijven we continu investeren in onze ploegen, in het materiaal en het wagenpark”, zegt Bostyn. “We willen onze dienstverlening blijven optimaliseren. Het totaalpakket kan immers nog uitgebreider. Naast chape zouden we in de toekomst bijvoorbeeld ook vloerverwarming of –afwerking kunnen aanbieden. Kwestie van niet ter plaatse te blijven trappelen maar verder te groeien.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels