De vermogensgelukmaker
Conny Dewarier & Stefan Kuyks Professioneel Financieel Advies

De vermogensgelukmaker

bedrijfsprofiel

Als vermogensarchitect, bankier, verzekerings- en kredietmakelaar begeleidt PFA cliënten in hun totale vermogensopbouw, -beheer en/of -bescherming. “Je moet het totaalplaatje bekijken. Je kan niet alles afzonderlijk afhandelen omdat de meeste financiële beslissingen een weerslag hebben op je totale vermogen. Of het nu gaat over beleggingen, kredieten, verzekeringen en vastgoed, privé en professioneel: quasi elke beslissing die je neemt, heeft impact op het geheel”, stelt zaakvoerder Stefan Kuyks.

PFA kiest dus bewust voor totaalaanpak. “Niet voor niets is onze leuze ‘wie vandaag geen visie heeft, heeft morgen geen toekomst’! Men kan bij ons ook terecht voor één enkel product of advies. Zo kunnen we zeer scherpe krediettarieven en de beste groepsverzekeringen op de markt aanbieden en werken we samen met sterke private banking maatschappijen. Maar dat is slechts een deel van het totale verhaal. Als je bijvoorbeeld een tweede woning wilt kopen, kan je een gewoon krediet aanvragen of je kan kiezen voor een krediet waarbij je tegelijkertijd aan vermogensopbouw en successieplanning doet én liquiditeiten opbouwt. Zo creëren we levensgemak en/of vermogen. Cliënten zijn steeds minder gebonden aan één bank of één verzekeringsmakelaar. Zij zoeken het beste op de markt en willen begeleid worden. Bij PFA kunnen ze dit vinden.”

Ben je je daarvan bewust?

Startende zelfstandigen en vrije beroepers of personen die voor de eerste maal een onroerend goed kopen, hebben nood aan een specifieke begeleiding. “Ze worden overstelpt met wat ze allemaal moeten hebben, maar zien soms door het bos de bomen niet meer. Ze hebben vaak ook het geld niet om alles onmiddellijk in orde te maken. Daarom tekenen wij voor iedereen een traject op maat uit dat aangeeft wanneer je wat moet of kan aanschaffen.” 

Een voorbeeld: regelmatig komen we zelfstandigen tegen die reeds aan het beleggen zijn, maar die nog niets voorzien hebben voor als ze zelf werkonbekwaam worden.  Dat kan zowel privé als voor de vennootschap serieuze gevolgen hebben. Nochtans kan dat risico goed afgedekt worden, maar ook hier is er veel aanbod op de markt. Een ander voorbeeld. Reken je op je wettelijk pensioen? Heb je dan ook gedacht aan de tweede, derde en vierde pijler? Want dat zijn onmisbare aanvullingen…”

Verder biedt PFA verschillende private bankers aan die elk hun eigen beheerstijl hebben. “Je kan dan kiezen voor de aanpak die het best bij jou past. Daarnaast kan je al nagaan hoe je (een gedeelte van) jouw vermogen overbrengt naar de volgende generatie. Wij streven altijd dezelfde doelstelling na; elke klant moet gerust zijn voor wat zijn vermogen betreft zodat hij zich kan concentreren op wat echt van belang is: gelukkig zijn!”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels