Poederlakautoriteit
Jo & Rosy Tilkin Tilkin Power Coatings NV

Poederlakautoriteit

bedrijfsprofiel

Van het MAS in Antwerpen tot Heathrow Airport in Londen. De lat ligt bij Tilkin Powder Coatings erg hoog. Het familiebedrijf uit Tongeren staat gekend voor haar premium afwerking en flexibiliteit. Het is daarom de ideale partner voor het poederlakken, metalliseren en stralen van allerlei constructies uit staal en hout. 

Michel Tilkin richtte het bedrijf in 1998 samen met zoon Jo en dochter Rosy op. Vandaag staan er 15 werknemers op de loonlijst. De kernactiviteiten? Poederlakken, metalliseren en stralen. “De orders zijn erg gevarieerd”, zegt Jo Tilkin. “We lakken allerlei metalen constructies. Van leuningen en trappen tot liftkokers en vrachtwagenchassis. Daarnaast stralen we heel wat massief houten meubels, deuren en trappen. Een troef is dat we één van de grootste ovens van de Benelux hebben. Daardoor halen we ook heel wat prestigieuze projecten binnen. De referenties zijn erg divers: van onderdelen van het decor van het Ballet van Vlaanderen en liftkokers voor station Gent Sint-Pieters tot constructies van het Hasseltse Gerechtsgebouw en een loopbrug van maar liefst 50 meter van Ford Daventry in het Verenigd Koninkrijk.” 

Uniek certificaat

Tilkin Powder Coatings behaalde onlangs als eerste poederlakbedrijf in Europa het EN 1090 Certificaat en dat opent verschillende deuren. “Dit Europees certificaat is sinds juni 2014 verplicht voor metaalconstructeurs die dragende constructies maken. Het is dan ook een erg grote troef dat wij als onderaannemer over zo’n certificaat beschikken. Kwestie van een project met minder inspanningen te kunnen voltooien”, legt Jo Tilkin uit. “Het feit dat we als klein familiebedrijf deze norm kunnen behalen, biedt flink wat meerwaarde aan onze onderneming en past perfect in onze groeistrategie.”

Sterk in service

Bij Tilkin Powder Coatings streven ze er naar om de kwaliteit alsmaar op te krikken – beter dan de ISO-normen voorschrijven – en het milieu zo min mogelijk te belasten. “Daarnaast denken we steevast met onze klanten mee. Dankzij onze knowhow kunnen we technisch advies verlenen om het eindproduct verder te verbeteren. Indien gewenst kunnen we ook het transport voor onze rekening nemen. Bij renovatieprojecten kunnen we zelfs (de)monteren”, verduidelijkt Tilkin. “Andere troeven zijn onze correcte prijsberekeningen, de transparantie manier van communiceren en de voortdurende optimalisatie van het machinepark.”

Ambitieus

Jo en Rosy Tilkin zijn ambitieuze ondernemers. “We bouwen verder aan ons levenswerk”, klinkt het. “We willen dezelfde topkwaliteit blijven leveren en op die manier blijven groeien. De uitbreiding van de Industriezone Tongeren-Oost mag er wat ons betreft snel komen.”.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels