De klimaatdokter
Renaat Penders & Geert Joosten Bovema International NV

De klimaatdokter

bedrijfsprofiel

Als je al bijna een decennialang vaste partner bent van een bedrijf dat in zijn sector tot de wereldtop behoort, dan zegt dat heel wat over de kwaliteit van het werk dat je levert. Dat geldt onder meer voor Bovema International, dat nu al 20 jaar de klimatisatie in de productiehallen van Farm Frites verzorgt. 

Farm Frites is een familiebedrijf met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland dat gespecialiseerd is in diepgevroren en gekoelde aardappelproducten. Toen Farm Frites op zoek ging naar een betrouwbare partner voor de klimaattechnieken in hun productiehallen, sprong er één bedrijf torenhoog bovenuit: Bovema International. Geert Joosten, technisch manager bij Farm Frites: “Bovema onderscheidde zich niet alleen van de anderen met zijn vakkennis en advies, het was ook het enige bedrijf dat de garanties die wij vroegen kon en wilde geven.” Renaat Penders, zaakvoerder van Bovema, bevestigt dat hun kennis een grote troef is: “We staan zelf in voor de volledige engineering en dimensionering van onze installaties, waardoor we in huis over een grote expertise beschikken, veel gerichter advies kunnen uitbrengen en een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.” 

Aangenaam werkklimaat

In de productiehallen van Farm Frites is er enerzijds enorm veel warmtelast aanwezig, anderzijds is de vochtproductie hoog, een combinatie die een onaangenaam werkklimaat met zich meebrengt. Renaat: “Als industrieel klimaatbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor dergelijke situaties. Voor Farm Frites opteerden we voor verdringingsventilatie zodat je een frisse, zuurstofrijke omgeving bekomt. Aangezien Farm Frites een aardappelverwerkend bedrijf is, is er zetmeel en vet in de lucht aanwezig. Dat zijn twee belangrijke factoren waarmee extra rekening gehouden wordt om de installatie op een zo economisch mogelijke manier te kunnen onderhouden. We kozen daarom bijvoorbeeld ook om enkel te werken met roestvrij staal en kunststof componenten. En natuurlijk moet de installatie voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de voedingssector.”

Naast de luchthuishouding van de productiehallen staat Bovema ook in voor het onderhoud van de bijna honderd airco-units bij Farm Frites. “Verder maken we gebruik van warmterecuperatie tijdens de wintermaanden”, vertelt Geert. “De warmte die in de productiehallen onttrokken wordt, gebruiken we elders in het gebouw om te verwarmen. Bovema International is na al die jaren nog steeds een solide partner die zijn verantwoordelijkheden neemt, correct advies uitbrengt en die dag en nacht voor je klaar staat.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels