Doordachte keukenontwerpers
Tom van de Kimmenade Brix BVBA

Doordachte keukenontwerpers

bedrijfsprofiel

Een keuken moet meer dan alleen mooi zijn. Praktisch, kwalitatief, veilig en op maat van de gebruiker. Maar wat is mogelijk en waarmee moet u rekening houden? Tom van de Kimmenade, zaakvoerder van Ixina Bree en Lommel, legt uit hoe Ixina zich onderscheidt en zowel op de particuliere als professionele markt het verschil maakt. Wist u trouwens dat Ixina de enige keukenontwerper in België is die over een 3D-ruimte op ware grootte beschikt?

In 2013 opende Tom het Ixina-filiaal in Bree, anderhalf jaar later opende hij er een in Lommel. Beide winkels bevinden zich in een nieuw, modern gebouw en getuigen van een professionele aanpak met oog voor detail. “De gebouwen weerspiegelen ook langs de buitenzijde waarvoor we staan”, vertelt Tom. “Onze kennis, kwaliteit en service zitten op een topniveau. Daarnaast beschikt Ixina over een afdeling Research en Development, waardoor we een stapje voor blijven op andere keukenontwerpers. Een keuken is niet zoals een auto, want die staat in de showroom en de koper haalt de wagen af zoals hij er staat. Een keuken is voor iedereen anders en daarom levert Ixina de inspanning om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen.”

Van tea stations en labo’s tot meubilair

Dat het team van Tom ook creatief aangelegd is, bewijst het project dat ze voor het bedrijf Xtratherm in Feluy realiseerden. “Via de Groep Cordeel dienden we een voorstel in voor de inrichting van het bedrijf Xtratherm. Hun hoofdzetel is in Ierland; sinds kort hebben ze ook een nieuwe vestiging in België. Bij de aanvraag bestudeerden we het bedrijf en zijn imago. Zo kwamen we op het idee om te werken met de kleuren die terugkomen in het bedrijfslogo en stelden we voor om met rode kasten te werken. Dat idee viel in de smaak en was, samen met onze goede prijszetting, één van de hoofdredenen waarom ze voor ons kozen.” 

Grootste Belgische keukenbouwer

Tom en zijn team ontwierpen niet alleen de keukens voor het bedrijf Xtratherm, maar ook verschillende tea stations, een labo en het meubilair voor de ruimte waar persconferenties doorgaan. “Verder zijn we een interessante partner voor bouwpromotoren en vastgoedmakelaars. Door onze schaalgrootte –Ixina is de grootste keukenbouwer van België- hebben we heel wat slagkracht en kunnen we kwalitatieve keukens aan een goede prijs bieden. Bovendien is elke keuken handwerk: wij luisteren naar de noden en leefwijze van de klant en werken op basis daarvan een ontwerp uit. Onze grootste troef: we beschikken over een 3D-ruimte op ware grootte. Die geeft klanten de verbeeldingskracht om te laten zien hoe hun nieuwe keuken wordt en wat bijvoorbeeld de afstand is tussen de kasten en het keukeneiland. Dat soort initiatieven, onze persoonlijke aanpak, het intensief luisteren naar klanten en een creatieve kijk volgens een vooropgesteld budget doet klanten voor Ixina kiezen”, besluit Tom.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels