Gedreven door Blue Technology
Stefan Carmans Carmans Aannemingen bvba

Gedreven door Blue Technology

bedrijfsprofiel

Carmans is al tientallen jaren bekend als een veelzijdige specialist in aannemingswerken en grondreiniging. Met BLUEBLOCKS zet de groep nu ook een eigen product op de markt dat volledig kadert in Blue Technology. De grote betonnen blokken zijn gemaakt met 100% hernieuwbare grondstoffen én 100% hernieuwbare energie.

De enorme veelzijdigheid van Carmans maakt dat de klanten kunnen genieten van de talrijke synergiën die er tussen de specialisaties van de groep bestaan. Voor de aanleg van wegen, rioleringswerken, verhardingswerken en de recyclage van alle mogelijke bouwmaterialen is Carmans een gewaardeerde aannemer die werkt in opdracht van openbare besturen en bedrijven over heel het land. 

Economisch én ecologisch

“We hebben altijd geïnvesteerd in innovatieve technieken en geanticipeerd op ontwikkelingen in de markt”, legt Stefan Carmans uit. “Onze bedrijfsfilosofie wordt gedreven door het gedachtengoed van de ‘Blue Economy’. Dat wil zeggen dat in alles wat we doen een lage milieu-impact niet volstaat. Onze klanten moeten tegelijk ook een duidelijk economisch voordeel hebben. Een technisch beter product, dienst of proces dat gemakkelijker te gebruiken is en niet duurder is dan andere oplossingen.”

Vanuit die filosofie beschikt Carmans al vele jaren over een eigen betoncentrale en een centrum dat alle mogelijke vormen van grondverontreiniging kan verwerken. Daarbij worden de verontreinigde grondstoffen maximaal omgezet in onschadelijke grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Met BLUEBLOCKS is daar nu ook een eerste eigen product uit ontstaan.

Innovatieve mega betonblokken

“De BLUEBLOCKS zijn mega betonblokken van de nieuwste generatie”, zegt Stefan Carmans. “Ze bestaan in 4 afmetingen en 10 verschillende vormen en zijn uitermate geschikt voor de bouw van op- en overslagplaatsen, scheidingswanden, hallen, … De ronde noppen zorgen ervoor dat ze snel en eenvoudig te plaatsen zijn. Dankzij onze ligging aan het kanaal kunnen we gemakkelijk en tegen een scherpe prijs leveren in grote delen van het land en zelfs daarbuiten.”

Naast het feit dat de BLUEBLOCKS volledig met hernieuwbare grondstoffen én energie geproduceerd worden, kunnen ze ook aangevuld worden met een unieke innovatie waarop Carmans een patent heeft . “We hebben een systeem van schanskorven ontwikkeld waarmee de zware betonnen wanden snel en goedkoop afgewerkt kunnen worden met een visueel aantrekkelijk en akoestisch element. De BLUEBLOCKS hebben dus niet alleen de kleinste ‘carbon footprint’ van alle vergelijkbare producten, ze zien er ook nog eens het beste uit.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels