Fleet tips
Dimitri Chaniotakis Delta Motors NV

Fleet tips

De tips

Hoe kiest u het juiste wagenpark, niet alleen in functie van uw bedrijf, maar ook in functie van uw werknemers? En dat zonder het budget uit het oog te verliezen? Dimitri Chaniotakis, manager van Delta Motors in Maasmechelen en concessiehouder van Jaguar en Land Rover, geeft tips.

Bekijk ook wagens van een hogere klasse

Bestaat uw fleet al jaren uit dezelfde automerken? Ga eens kijken wat andere merken aanbieden. Bekijk niet alleen de lage- of middenklasse merken want een auto uit de hogere klasse hoeft niet duurder te zijn dan een ander fleetmerk. Zij bieden misschien meer uitrusting, een hogere afwerkingsgraad, onderhoud, service, … voor hetzelfde budget. Neem de tijd om voldoende research te doen en te vergelijken. Het kan alleen in uw voordeel spelen.

Kies een fleet die bij de uitstraling en noden van uw bedrijf past

Uw wagenpark is voor veel (potentiële) klanten de eerste kennismaking met uw bedrijf. Zorg daarom dat het zowel bij de uitstraling als bij de noden van uw bedrijf past. Zo kiest u voor een bouwbedrijf bijvoorbeeld voor een wagen waarmee u bij klanten kan komen maar ook op werfbezoek kan gaan. Werkt u in de financiële sector en zijn uw werknemers vaak op de baan? Kies dan voor wat meer luxe en comfort. Het komt niet alleen uw werknemers ten goede, maar ook automatisch uw bedrijf.

Hou rekening met de behoeften van uw werknemers

Een fleet kiezen doet u niet enkel in functie van uw bedrijf maar ook in functie van de privésituatie van uw werknemers. Niet elke werknemer heeft dezelfde gezinssituatie, afstanden te overbruggen, hobby’s, … En dus heeft ook elke werknemer andere noden. Geef de bestuurder van de bedrijfswagen daarom de keuze uit bepaalde merken en modellen. Zadel uw werknemers niet op met veel administratieve rompslomp. Ook op dat vlak is een goede service van uw fleetpartner zeer belangrijk.

De service is minstens zo belangrijk als de wagen zelf

Topservice is noodzakelijk voor wie in een fleet investeert. Mensen die met een bedrijfswagen rijden willen nog sneller geholpen worden dan een particulier. Ga daarom in zee met een merk dat niet alleen een zeer snelle service biedt maar ook een uitgebreid vervangwagenpark bezit om uw werknemers snel uit de nood te helpen. U kan een goede deal sluiten wat betreft de aankoopprijs van uw fleet, maar als u geen behoorlijke service na verkoop krijgt verliest u toch.

Bij de leasingmaatschappij zit vaak nog extra onderhandelingsmarge

De operationele leasingbedrijven adviseren bedrijven in de aankoop van hun fleet. Ze hebben er alle baat bij om een goede balans tussen de verschillende merken te bewaren om zo een goede band te onderhouden met de verschillende spelers. Er kan dus wel wat onderhandelingsmarge zitten. U helpt hen uit de nood door voor een bepaald merk te kiezen, zij kunnen voor u een mooie prijs maken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de autowereld

Leasemaatschappijen bepalen de restwaarde van uw fleet. De maandelijkse kost voor u als bedrijf hangt van die restwaarde af. Door in te zetten op milieuvriendelijkere wagens, efficiëntere en meer zuivere motoren stijgt uw restwaarde. Bekijk dus zeker welke automerken inzetten op de actieve ontwikkeling van efficiëntere motoren.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels