Betaalbaar  ERP-maatwerk
Eric Smets & Gerry Wertelaers FKS

Betaalbaar ERP-maatwerk

bedrijfsprofiel

Een ERP-systeem dat uw administratieve processen in kaart brengt en informatie geeft over uw voorraden, inkomsten en uitgaven? Dat zich perfect leent voor uitgebreid projectmanagement en dat toch betaalbaar is? Het kan, aldus Eric Smets en Gerry Wertelaers, zaakvoerders van FKS. “Wij maken gebruik van het open sourcepakket Odoo. Odoo is minstens even robuust als SAP of Navision, maar het is licentievrij waardoor het ook voor KMO’s een interessant en betaalbaar systeem is.”

Vroeger maakten uitsluitend de grote bedrijven gebruik van ERP-systemen, maar nu zoeken ook steeds meer KMO’s naar een geïntegreerde oplossing voor hun belangrijkste administratieve processen. “We merken dat veel bedrijven hun bestellingen, inventaris en planning nog via access of spreadsheets maken. Gegevens staan op verschillende plaatsen opgeslagen en men dreigt het overzicht te verliezen. Of men beschikt wel over een degelijk boekhoudpakket, maar dat laat niet toe om meteen te zien wat een project kost en opbrengt.”

Met Odoo kunnen dergelijke (administratieve) processen efficiënt gestroomlijnd worden. “Odoo is een open sourcesysteem: het is een degelijk softwarepakket dat wij kunnen personaliseren en aanpassen totdat het volledig aan de noden van een bedrijf voldoet. Elk bedrijf is anders en legt andere prioriteiten. Wij kijken samen met het bedrijf waar zijn noden liggen en passen het systeem daaraan aan. Dat is een groot verschil met andere ERP-systemen waarbij bedrijven vaak verplicht zijn om hun manier van werken aan te passen aan het systeem.” Een ander voordeel is de prijs. “Odoo is een open sourcesysteem: de software is gratis en je betaalt niets voor de licentie. Je betaalt dus enkel voor het maatwerk.”

Mobiele toepassingen

Verder kan FKS Odoo integreren met andere systemen en toestellen. “Zo kunnen we het afstemmen op de telefoniecentrale van een bedrijf. Als een klant of leverancier belt, verschijnt zijn fiche onmiddellijk op het computerscherm. Of stel dat uw werknemers vaak op de baan zijn. Dan kunnen wij Odoo koppelen aan mobiele toepassingen om via iPhone of tablet hun werktijden en verplaatsingen te registreren.”

Het ERP-systeem dat FKS uitwerkt is dus breed inzetbaar. “We bouwen al meer dan 20 jaar maatsoftware en staan voor 200% achter Odoo. De combinatie van een sterk basisprogramma en onze expertise in maatwerk maakt dat het een ideaal systeem is dat voor veel bedrijven een efficiëntieverbetering en kostenbesparing met zich meebrengt”, besluiten Eric en Gerry.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels