Partners in business

bedrijfsprofiel

Foederer DFK bezet in relatieve stilte een plek in de top drie van de Limburgse onafhankelijke accountants- en bedrijfsrevisorenkantoren. "Een kwaliteitsvolle, doorgedreven en betrokken begeleiding van onze klanten én de zelfontplooiing van onze medewerkers. Dat zijn onze doelstellingen”, zegt gedelegeerd bestuurder Stijn Verjans.

Foederer DFK is een onafhankelijk bureau van accountants, bedrijfsrevisoren, fiscalisten en consultants. Foederer DFK heeft haar gebouwen aan de Grote Ring in Hasselt fiks uitgebreid en heeft ook nieuwbouwplannen in Bree. “Dat was en is een noodzaak om de aangroei van cliënten met voldoende medewerkers en experten te kunnen bedienen. Op die manier creëren we voldoende ruimte voor de toekomst.”

Intensieve begeleiding

Foederer DFK zet in op twee speerpunten. “In de eerste plaats willen we onze klanten een kwaliteitsvolle en doorgedreven service verlenen door betrokken medewerkers. Daarnaast geven we die medewerkers de kans om zichzelf te ontplooien in een groeiende organisatie”, stelt Verjans. “We voelen meer en meer de vraag bij onze cliënten naar specialistische begeleiding rond vermogens- en successieplanning, onroerend-goed-fiscaliteit, bedrijfsovernames, HRM-issues, corporate finance en dergelijke. Wij hebben al die talenten in huis en breiden het aantal experten op die vlakken nog verder uit. Op die manier kunnen we de klant nog beter begeleiden en korter op de bal spelen. Bovendien zullen we er altijd over waken dat er een goede mix is tussen een kwaliteitsvolle en gespecialiseerde dienstverlening en tegelijk een goede prijs-kwaliteits-verhouding.”

Beredeneerde groei

Ook de geografische spreiding en goede bereikbaarheid is voor Foederer DFK erg belangrijk. “In Hasselt hebben we inmiddels 45 medewerkers en in Bree zitten we aan 10”, zegt Verjans. Om op een stabiele en rendabele manier te blijven groeien, zet Foederer DFK in op allianties. “Zo’n drie jaar geleden gingen we een samenwerking aan met Accountantskantoor Reynders & Co in Sint-Truiden met een 30-tal medewerkers. Onlangs sloot ook het vroegere kantoor Accountants Midden Limburg (AML) met ons aan.”

Financiële engelbewaarder

Het klantenbestand van Foederer DFK is voornamelijk Limburgs getint maar wel erg divers. “Van de dokter op de hoek van de straat tot Belgische vestigingen van beursgenoteerde bedrijven”, aldus Verjans. “Elke klant wordt door een vast team benaderd dat onder leiding staat van een accountant of bedrijfsrevisor. We kijken ook verder dan de loutere boekhouding van deze bedrijven en proberen proactief mee te denken. Sommigen noemen ons daarom hun financiële engelbewaarder.”

Continuïteit verzekerd

De aandeelhoudersstructuur van Foederer DFK is de voorbije jaren verjongd. Onlangs trad Annelies Reynders toe als vennoot. “Maar tegelijk bleven de uittredende vennoten aan boord als ervaren ambassadeurs. Zo waakt Foederer DFK niet alleen over het financieel welzijn van haar cliënten, maar zorgt zij ook voor de nodige continuïteit in haar eigen toekomst.”.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels