Industriële verzekerings- specialist

Induver Hasselt nv

België telt vandaag meer dan 14.000 verzekeringsmakelaars, maar toch springt Induver daar torenhoog bovenuit. Induver staat voor Industriële Verzekeringen en is een onafhankelijke makelaar in bedrijfsverzekeringen met diepgaande expertise in de bouwwereld. Zijn kracht zit in zijn unieke organisatie: 3 afzonderlijke vennootschappen (Induver Antwerpen, Induver Gent en Induver Hasselt) die centraal aangestuurd worden en er een uniforme werkwijze op nahouden. 

Induver viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan en behoort tot de top 10 van België. Jaarlijks realiseert het een premieomzet van 85 miljoen euro en het stelt meer dan 100 medewerkers te werk. Dat Induver geen traditionele verzekeringsmakelaar is, blijkt uit meerdere zaken. “Enerzijds bundelen we onze krachten nationaal waardoor we over een grote onderhandelingskracht beschikken om de beste premievoorwaarden en een vlotte schaderegeling te garanderen”, vertelt managing director Philip Vanstiphout. “Anderzijds zijn we gedecentraliseerd per regio dicht bij de klant aanwezig om een persoonlijke service te waarborgen.”

Verder onderscheidt Induver zich door eigen sectorgerichte polissen te ontwikkelen. Zo kan het polissen aanbieden met ruimere waarborgen dan de klassieke verzekeringsproducten. Voor de bouwsector ontwikkelde Induver de EGP (Eigen Goederen Polis), een Alle Risico dekking voor eigen koopwaar en materieel. “Gereedschappen, klein materieel en koopwaar zijn verzekerd vanaf het laden in de lichte vrachtwagen op het bedrijf, tijdens het vervoer, tot het lossen op de werf. De polis beschikt ook over een ruime diefstalclausule: zelfs wanneer de lichte vracht ’s nachts op de openbare weg geparkeerd staat, is een diefstaldekking mogelijk.”

Maatwerk

Daarnaast werkt Induver ABR polissen (Alle Bouwplaats Risico’s) uit op maat om mogelijke schade bij het (ver)bouwen in te dekken. Dat deed het o.a. voor het project Stadshaven in Hasselt, een ontwikkeling van het Hasseltse Châteaux Real Estate van Group Onclin. Philippe Onclin doet zijn verhaal. “In 1982 trok mijn vader Justin naar de Bordeaux-streek waar hij de voorbije 3 decennia uitgroeide tot een gerenommeerde eigenaar en exploitant van diverse wijndomeinen. Dat leverde hem een grote knowhow op in vastgoed en een neus voor waardevolle en uitzonderlijke locaties. Daarom richtten wij enkele jaren geleden ‘Chateaux Real Estate’ op, een organisatie die zich sindsdien onderscheidt door exquise en uitzonderlijke vastgoedprojecten.” Chateaux Real Estate mikt vooral op de ontwikkeling van (binnen)stedelijke gebieden en andere hoogwaardige locaties. 

Grand-crulocaties

Bij de ontwikkeling van zijn commerciële en residentiële projecten streeft Châteaux Real Estate een maximale interactie na met de directe omgeving, wat appartementen, woningen en winkels oplevert met een unieke uitstraling en met een grote aantrekkingskracht op bewoners en investeerders. “Goede investeringen behouden hun waarde op kwalitatieve grond. Daarom kiezen wij enkel voor grand-crulocaties. Verder streven wij altijd een doordachte ontwikkeling na die zich kenmerkt door een subtiele interactie met de omgeving en respect voor het gebouw, duurzaamheid én het woon- en werkcomfort van de gebruikers. We cultiveren onze projecten met het diepste respect voor de locatie en de omgeving waarin we bouwen, met grote expertise en een neus voor kwaliteit. Eerlijke, transparante relaties met alle stakeholders zitten diep geworteld in het familiebedrijf.”

“Onze ervaring als ontwikkelaars en uitbaters van wijndomeinen heeft ons veel geleerd over de vastgoedsector. Die kennis nemen we mee in onze projectontwikkelingen; met oog voor strategisch goede locaties, een doordachte ontwikkeling, respect voor duurzaamheid en investeringspotentieel. Dat kan enkel door op alle vlakken voor het allerbeste te kiezen, iets wat we op verzekeringsvlak bij Induver terugvinden. Daarom dat we voor de ontwikkeling van Stadshaven een beroep doen op de expertise en het maatwerk van Induver.”

Project Stadshaven in Hasselt: een voorbeeld van Grand Cru Locatie

STERCK_LIMBURG_12_Induver_Project_Stadshaven_Blauwe_Boulevard

Stadshaven ligt op het meest centrale punt van het nieuwe Hasselt, tussen het ‘oude’ stadscentrum en de Blauwe Boulevard; zowat alles is op wandelafstand bereikbaar. De historische binnenstad en de nieuwe wijk rond het water vloeien voor de deur van Stadshaven in elkaar over. Ook wordt de Stokerijstraat vanuit de achterliggende wijk verlengd richting het water, zodat langs het project Stadshaven een autovrije stadsstraat ontstaat. “Bewoners van Stadshaven kunnen dus genieten van het water en zowel het rustige als het drukkere stadsleven”, aldus Philippe Onclin. 

De appartementen op de verdiepingen zijn ruim bemeten en voorzien van aangename raampartijen met terrassen op het zuiden en zicht op het water. “Vooral de ligging en uitstraling van het project verklaren de zeer vlotte verkoop: vandaag zijn er van de 62 appartementen nog maar 8 beschikbaar.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels