Is omschakelen naar Voice over IP telefonie wel interessant?
Jo Janssen Jojo Systems bvba

Is omschakelen naar Voice over IP telefonie wel interessant?

Vraag & Antwoord - JOJO Systems

VoIP (of Voice over IP) is niets anders dan telefoneren over het netwerk, waarbij de spraakinformatie wordt verstuurd in IP pakketjes. Deze technologie staat helemaal op punt en werkt perfect van het ogenblik dat de structuur perfect opgezet is. Het is de technologie van de toekomst. Alle oudere types van aansluitingen zoals analoge lijnen en ISDN technologie gaan er langzaam maar zeker uit.

Delicaat?

We zien vele mensen hun wenkbrauwen fronsen als we over VoIP praten. Men heeft hier of daar wel eens iets negatief gehoord over deze technologie. En niets is minder waar! Als de spelregeltjes niet juist gevolgd worden krijg je onstabiele verbindingen met storingen en onderbrekingen.

JOJO Systems heeft al een aantal jaren een unieke oplossing waarbij de klant een “gescheiden pad voor voice” krijgt. De IP pakketjes passeren niet via het publieke internet en hebben prioriteit in het netwerk (Qos). Hierdoor leveren we lijnen af met dezelfde kwaliteit als de oude ISDN technologie.

We moeten wel eerlijk toegeven dat deze techniek kwetsbaarder is dan de oude ISDN, maar sedert juli 2015 hebben we ook daar een unieke oplossing voor gevonden.

Veel voordelen

De voordelen zitten op meerdere vlakken. Kostenbesparing is zeker een belangrijke. Zo spaart u al snel 35% op de abonnementen en tussen 45% en 70% op de gesprekken.

Verder is het mogelijk al uw bestaande telefoonnummers, ook uit verschillende telefoonzones, te behouden en bestaat er een ‘hosted’ oplossing die de traditionele fax vervangt. Het is een fax-to-mail dienst welke de binnenkomende faxen in PDF formaat bezorgt via e-mail.

Toekomst

We zitten pas in het begin van dit tijdperk. De platformen en netwerken worden alsmaar performanter en stabieler. Binnen afzienbare tijd zal de hele telecomwereld over VoIP draaien. Er is dus nog werk aan de winkel, en daar houden we van.

JOJO Systems Jo Janssen

Jo Janssen is zaakvoerder van JOJO Systems en gepassioneerd door VoIP telefonie.

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels