Natuursteen voor groot en klein
Prisca Heinze & Ronny Knoops Kivi Natuursteen

Natuursteen voor groot en klein

bedrijfsprofiel

Ronny Knoops en Prisca Heinze zitten al jaren in de sector. Zo’n twee jaar geleden namen ze Ingo Natuursteen over van hun vorige werkgever en staan ze op eigen benen. Met Kivi Natuursteen specialiseren ze zich in Belgische blauwe hardsteen en dat werpt vruchten af.

Jong en ambitieus. Dat is het minste wat je kunt zeggen over Ronny Knoops en Prisca Heinze. Twee jaar geleden besloten ze om hun eigen bvba op te richten, vandaag zijn ze op zoek naar een nieuwe, grotere locatie met toonzaal. Het doel? Groeien en optimaliseren. “Met Kivi Natuursteen maken we onder andere dorpels, gevelplinten, trappen, vensterbanken en vloer- en wandtegels op maat”, legt Prisca Heinze uit. “We werken met graniet, marmer en composietmaterialen maar zijn gespecialiseerd in Belgische blauwe hardsteen of arduin. In tegenstelling tot andere soorten natuursteen is arduin immers ontzettend kleurvast en minder broos. De fossielen die je in de Belgische blauwe hardsteen vindt, zijn bovendien erg geliefd.”

Grenzeloos

Het cliënteel van Kivi Natuursteen is erg uitgebreid. “Het overgrote merendeel komt echter uit de B2B-sector. Particulieren zijn goed voor zo’n 15 procent van de omzet”, verduidelijkt Prisca Heinze. “Onze klanten komen bovendien niet enkel van Bree en omstreken maar uit de volledige provincie Limburg en zelfs daarbuiten. We hebben daarnaast ook klanten uit de buurlanden. Designer Outlet Roermond en de Beurs van Berlage in Amsterdam zijn mooie referenties. Een ander paradepaardje is de beursstand van de horlogemaker Seiko.”

Snel en correct

Kivi – Fins voor natuursteen – wil zich onderscheiden in kwaliteit en service. “In de bouwsector kan alles veel tijd in beslag nemen. Daar willen wij het verschil maken. We proberen onze offertes binnen de week uit te sturen en bestellingen trachten we binnen de 10 werkdagen te leveren. Om de kwaliteit te garanderen, gaan we zelf onze platen natuursteen uitkiezen”, zegt Prisca Heinze. “Bovendien denken we altijd mee met de klant en geven we deskundig advies over de verschillende materialen.”

Nieuwe locatie

Voorlopig kun je Kivi Natuursteen nog in de Witte Torenwal in Bree vinden, maar tegen februari 2016 willen Ronny en Prisca naar een andere locatie verhuizen. “We zijn volop op zoek naar een groter terrein zodat we kunnen uitbreiden”, zegt Prisca Heinze. “Dat is een must om verder te kunnen groeien. Bovendien willen we ook een mooie, ruime toonzaal openen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels