Klimaat-oplossingen voor klein & groot
Mario Di Tomasso & Roberto Lecis

Klimaat-oplossingen voor klein & groot

Testimonial Rob Air

Het Genkse Rob Air is al 28 jaar specialist in klimaatoplossingen voor kleine en grote bedrijven. Zaakvoerder Roberto Lecis stapte een aantal jaar geleden bij de Bruno’s shop in Bilzen binnen om een probleem met het klimaat op te lossen. De twee Genkse bedrijven vonden elkaar in een solide en langdurige samenwerking.

“De dampkap van onze foodcorner bleek in Bilzen de warmte uit de shop weg te zuigen”, vertelt Mario Di Tomasso van Group Bruno. “Vermits onze vorige leverancier zijn business op een lager pitje had gezet kwam Rob Air in beeld. Zij plaatsten in een mum van tijd een luchtgordijn en ons probleem was opgelost.” 

24/7

“Onze shops zijn 24/7 open, dan moet er een bepaalde permanentie zijn en een goede communicatie met onze leveranciers”, voegt Sandro Rosetti van Group Bruno toe. “Koeling en verwarming zijn zo belangrijk, dat moet gewoon altijd goed zitten. Het is voor onze klanten aangenaam om tijdens een hittegolf of hartje winter toch in het perfecte klimaat binnen te stappen. Dat is echter niet evident vermits de deur constant open en toe gaat. Als er iets mis gaat met een toestel is elke minuut dat het stuk is teveel. HVAC is van levensbelang voor de shopervaring. Rob Air heeft niet alleen het ideale systeem bedacht maar zorgde er ook voor dat het esthetisch klopt. Want ook klimaatoplossingen kunnen modebewust zijn”, aldus Rosetti. 

“Bij Rob Air leveren we enkel maatwerk, we gaan voor elke klant een stapje verder om de perfecte oplossing en service te bieden voor elk specifiek probleem”, zegt Roberto Lecis. “We ontwikkelen zo goed als alles zelf, voor elke klant proberen we iets nieuws te brengen. Dat combineren we met een vast team dat zoveel mogelijk bij dezelfde klanten werkt. Het is fijn voor de klanten om herkenbare gezichten te zien, dat wekt vertrouwen en ook Rob Air bespaart tijd dankzij personeel dat ervaring heeft met een klant.” Rob Air realiseerde projecten zoals het hoofdkantoor van JBC, het Botta-gebouw in Genk en het nieuwe Terhills hotel.

“Wij werken zeker en vast samen tot aan ons pensioen,” lacht Sandro Rosetti. “Als het niet klikt met een partner is het heel moeilijk. Met Rob Air zitten we helemaal op dezelfde golflengte. Dat werkt niet alleen vlot, het is ook gewoon veel aangenamer.”

Van nul gestart

Roberto Lecis is een ‘self made man’ die vanaf nul gestart is met zijn installaties. Zo leerde hij elk onderdeel van zijn business kennen en kan hij optimaal inspelen op de vragen en problemen van klanten. Vandaag heeft Rob Air 16 monteurs, 3 bedienden en een vertegenwoordiger in dienst. Samen met zijn vrouw Cécile Weyden leidt hij het bedrijf. Enkele jaren geleden stapte ook zoon Daan mee in de zaak, eerst als monteur, nu als projectleider. Opvolging verzekerd dus. Toch denkt Roberto daar nog lang niet aan. “Stoppen kan ik niet, we komen net terug van vakantie. Ik heb er elk klimaatsysteem gezien”, lacht hij. 

Limburgse bedrijfsfilosofie

“Onze gemeenschappelijke Italiaanse roots kunnen er ook wat mee te maken hebben”, lacht Di Tomasso. “Maar onze bedrijfsfilosofie sluit erg op elkaar aan. We gaan beiden voor een lange termijnvisie en voor langdurige relaties met onze leveranciers, werknemers en zakenpartners. En we zoeken naar de meest milieuvriendelijke oplossingen. We gaan echt een engagement aan met elkaar.”

Zowel Rob Air als Bruno’s vinden het erg belangrijk om met Limburgse spelers te werken. Zo steunen ze de lokale economie. Roberto Lecis: “Dat kom je nog zelden tegen. Veel klanten willen steeds de goedkoopste oplossing maar dat is zelden de beste oplossing. Wij werken altijd met vier vaste partijen: De uitvoerder, de architect, de klant en wij. Doordat we vaker samenwerken verloopt de communicatie vlot en komen we snel tot een sluitend akkoord. Dat zorgt ervoor dat we onze service nog beter kunnen organiseren en is alleen maar positief voor de klant. Hij betaalt een eerlijke prijs voor kwaliteit.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels