Flexibel metaal maatwerk
Raf Vanaken, Peter Reyskens en Hans De Jong

Flexibel metaal maatwerk

Testimonial Radri

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat weten ook Radri, expert in metaalwerken, en tentenspecialist De Boer maar al te goed. De twee bedrijven op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree werken al jaren samen voor kleine en grote opdrachten. “Ze kunnen echt alles”, zegt Hans de Jong van De Boer.

Radri staat bekend voor zijn vakmanschap in metaalbewerking, constructie, machinebouw, transportbanden en in alle service en onderhoud die daarbij komt kijken.

Buurten

“De eerste samenwerking met Radri dateert al van voor mijn tijd, dus minstens 8 jaar geleden”, lacht Hans De Jong. “We hebben vaak onverwacht zeer specifieke materialen nodig die we niet in voorraad hebben en die bijvoorbeeld niet op tijd terug zijn van de ene bestelling om aan de andere klant mee te kunnen leveren. Dan komen we bij de buren terecht. 

We maken het hen niet gemakkelijk, ze krijgen nooit tijd en we zijn er altijd op het laatste nippertje met onze vragen. ‘Liever gisteren dan vandaag’ is ons principe. Alle clichés van een veeleisende opdrachtgever op een stokje. Maar een vraag is voor Radri nooit teveel en ze kunnen tot nu toe op elke vraag inspelen. Ze kunnen echt alles, van het op de valreep bijmaken van tentonderdelen tot het ontwikkelen van een nieuw opslagsysteem voor onze tentzeilen en het ontwikkelen en bouwen van een kuismachine.”

Van idee tot machine

“Omdat we met een klein team werken kunnen we snel schakelen en heel flexibel zijn naar klanten toe. Dat spreekt natuurlijk aan”, zegt Raf Vanaken van Radri. “In 2014 kwam de vraag van De Boer om voor hen een machine te ontwikkelen voor het kuisen van hun niet-gestandaardiseerde tentzeilen. Ze hadden een kleine kuismachine die al enkele jaren meeging maar die niet gebruiksvriendelijk was en niet naar hun noden werkte. Het principe van hoe die nieuwe machine eruit moest zien hadden ze in hun hoofd en vanuit dat vertrekpunt zijn wij aan de slag gegaan.”

Vader en zoon Vanaken tekenen en ontwerpen al hun projecten samen om daarna de uitvoering te coördineren in hun productiehal. Ook de testfase, het afstellen en het bijwerken tot perfectie gebeurt bij Radri op de werkvloer. Alles wat Radri doet is maatwerk en gebeurt van A tot Z binnen het bedrijf.

“Ze zijn zo flexibel, daarom komen we altijd terug en zullen we ook altijd blijven terugkomen. De samenwerking is altijd top dankzij hun prestaties. Radri is in zijn doel heel groot ook al zijn ze eerder een klein bedrijf”, besluit De Jong.

Nieuwe bedrijfshallen

Voor zijn 20-jarig bestaan in 2015 doet Radri zichzelf een uitbreiding van de bedrijfshallen cadeau. “Al onze machines staan nu in één hal, van de lastoestellen tot de plooimachines. En dat wordt te krap, zeker door onze investering in enkele nieuwe machines. We werken nu aan een nieuwe hal waar een deel van ons machinepark naartoe verhuist en aan een nieuwe stockagehal.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels