De transportsprinters
Alexandra Limage Sprint Transport BVBA

De transportsprinters

bedrijfsprofiel

’s Nachts rukken de chauffeurs van Sprint Transport uit voor de distributie van duizenden dagbladen in Midden- en Zuid-Limburg, overdag zetten ze hun vloot in voor sneltransport in België en West-Europa. “Binnen het half uur na een orderbevestiging zijn we al onderweg”, zegt zaakvoerster Alexandra Limage. “Onze vloot is heel divers en telt voornamelijk bakwagens, waardoor we uiterst flexibel kunnen inspelen op de vraag van de klant. Bovendien vallen onze bakwagens niet onder de kilometerheffing.”

Alexandra staat al zeventien jaar haar mannetje in de transportsector en richtte 7,5 jaar geleden haar eigen bedrijf Sprint Transport op. “We onderscheiden ons op twee belangrijke vlakken. Enerzijds zijn er onze waarden die wij hanteren: eerlijkheid, vertrouwen, service en respect. Heeft een transport bijvoorbeeld vertraging, dan melden we dat meteen aan de klant. Daarnaast zijn de goederen die wij vervoeren heel uiteenlopend en sommige zijn zeer kostbaar; bij ons zijn ook dergelijke goederen in goede handen.”

Bakwagens

Anderzijds heeft Alexandra een gevarieerde vloot. “Momenteel beschikken we over eenentwintig voertuigen, gaande van caddy’s tot vrachtwagens, waarvan het merendeel bakwagens in alle vormen en maten zijn: met lift, met deuren of met een schuifzeil. Telkens als we onze vloot uitbreiden, kijk ik welk voertuig we nog niet hebben. Dankzij die variatie kunnen we het voertuig afstemmen op de vracht, zodat de klant minder moet betalen. We vervoeren bijna alles, gaande van één colli tot twintig europaletten.” Verder is Sprint Transport het enige depot van Transport en Logistiek Vlaanderen in Limburg waar de transporteur CMR’s en tachorolletjes kan aankopen.

Veilig

Wanneer de goederen geleverd zijn, ontvangt de opdrachtgever binnen de 24 uur na levering de vrachtbrief per e-mail met de naam van de persoon die voor de goederen voor ontvangst getekend heeft. “Ook dat is één van de veiligheidsmaatregelen die we inbouwden in ons systeem om te voorkomen dat een pakje verdwijnt. Een goede administratie is immers minstens even belangrijk als het transport zelf. Bij elke aanvraag luisteren we ook heel goed naar de wensen van de opdrachtgever en denken we mee zodat we hem een persoonlijke oplossing kunnen bieden. Bovendien zijn al onze chauffeurs Nederlandstalig, zodat de communicatie altijd vlot verloopt.”

Geen kilometerheffing

Door voornamelijk met bakwagens te werken, heeft Sprint Transport nog een andere belangrijke troef. “Onze bakwagens zitten onder de 3,5 ton MTM en vallen dus niet onder de kilometerheffing die vanaf 2016 ingaat. We zijn dus een interessante partner voor volumetransporten en dat zowel nationaal als internationaal.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels